Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Обилен снеговалеж предизвика транспортен хаос в Гърция

Обилен снеговалеж предизвика транспортен хаос в Гърция. Заради снега по пътищата се образуваха километрови задръствания, стотици коли бяха блокирани, съобщават гръцките медии. Валежите започнаха на 22 декември, когато хиляди гърци се отправиха на път за коледната ваканция.

Във връзка с обилните снеговалежи в Гърция движението на моторни превозни средства е затруднено в отделни участъци в окръзите Драма, Родопи, Флорина, Пелас и Арта на област Западна Македония и Тракия, Арголида, Аркадия в област Пелопонес, Етолия и Ахея в област Ахарне, Евия, Фтиотида, Евритания в Централна Гърция, Кардица и Магнисия в област Тесалия, съобщиха от българското Министерство на външните работи.

В района на Атина ситуацията е под контрол с изключение на затворени участъци на ул. „Пендели“ в посока Неа Макри.

Поради лоши метеорологични условия, към момента, са затворени пристанищата в Рафина и Лаврио, а един кораб от пристанище Пирея до Цикладите е отменен. За някои по-малки пристанища рейсовете се осъществяват след решение на капитана на плавателния съд.

Към момента остават затворени периферни пътища, като основните пътни артерии може да се считат за нормално проходими в зимни условия.

Посолството на Република България в Атина информира, че към момента не са постъпвали сигнали от наши сънародници за възникнали проблеми във връзка с пътната обстановка. Очакванията на метеоролозите са за ново влошаване на времето по-късно днес./bTV

The post Обилен снеговалеж предизвика транспортен хаос в Гърция appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Обилен снеговалеж предизвика транспортен хаос в Гърция

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×