Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Социалисти от Пиринско се включиха в протеста срещу повишените цени на водата

Днес пред  сградата на Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР) София, председателят на Националния съвет на БСП – Корнелия Нинова, поведе бунт срещу повишените цени на водата.

„Независимата КЕВР е независима само от народа си, зависима е от концесионера си. Сега отчитат фискални показатели, но не отчитат реалностите на живота. Увеличиха тока, парното, топлата вода, газта. Днес ще увеличат за пореден път и водата. Но не отчитат, че доходите на хората не стигат. Не отчитат, чзае пенсиите се увеличиха само с 2%, минималната заплата само с 50 лв., а някои от храните на пазара се увеличиха с до 80%. В този момент тече заседанието, в което КЕВР ще вземе решение за увеличаване на цената на водата от 3 до 30%. Събрахме се, за да кажем – не може да се живее повече така! Правителството на Бойко Борисов провежда политика на геноцид спрямо българския народ”, бе категорична Нинова.

Тя обвини управляващите, за спирането на лекарствата на онкоболните за 20 млн. лв., но и обясни, че в същия ден те са раздали на тъмно 700 млн. лв. за ТОЛ система и пътища.

„ТОЛ система, за която още няма договор. Защо? Защото от там могат да крадат. Над 10 млрд. лв. годишно се крадат в държавата, но няма 25 млн. лв. за онкоболните и за последната им надежда за живот. Кой раздаде националните богатства на такива концесионери като Софийска вода?”, заяви лидерът на социалистите.

Народните представители от Пиринско – Николай Бошкилов и Богдан Боцев, също взеха участие в протеста.  Те бяха категорични, че чистата питейна вода е човешко право.

Най-голямо се очаква да е увеличението на цените в Ямбол – с 20% до 2.78 лева за куб.м, и във Враца – с 13% до 3.09 лв. В София водата се планира да поскъпне с 9.5% до 2.36 лева за куб.м; в Бургас – 8.7% до 2.77 лв./куб.м; в Силистра – с 6.5% и ще стигне 3.29 лв.; в Монтана – с 6.4%, или 2.89 лв./куб. м; в Русе – 6.2% до 2.78 лв./куб.м; в Перник – 5.8% до 2.29 лв.; в Смолян – с 4.5% до 2.35 лв./куб м. Увеличена ще бъде цената на питейната вода и в Шумен – с 3% до 3.32 лв./куб.м; в Пловдив – с 2.9% до 2.20 лв., във Варна – с 2.7% до 3 лв/куб.м; в Кърджали – с 2.8% до 2.43 лв./куб.м и в Сливен – 2.05% до 2.5 лв.

Протестът продължи и пред Министерски съвет, където протестиращите не спираха да скандират „ОСТАВКА” и да развяват плакати с облика на Министър председателя на Републиката с надпис „ Бойко, ти си гола вода!”.

The post Социалисти от Пиринско се включиха в протеста срещу повишените цени на водата appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Социалисти от Пиринско се включиха в протеста срещу повишените цени на водата

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×