Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Симитли грейна празнично след посрещане на гостите от Лапландия

С обратно броене от 10 и в присъствието на много жители и гости на града, бяха запалени светлините на коледната елха в Симитли. Добрият белобрад старец, който хлапетата чакат с нетърпение от декември миналата година, пристигна с пълни чували с най-хубавите подаръци. Симитли пък грейна в празнична премяна. Старт на най-светлите, най-топлите празници в най-студените дни дадоха децата с празничен коледен концерт.

Празничната програма за посрещането на Дядо Коледа и Снежанка започна с малки мажоретки, които танцуваха като истински снежинки на празнично украсената сцена на площада. Невероятен танц сътвориха игривите деца от ансамбъл „Веселие” точно преди Дядо Коледа да пристигне с антуража си. Диско балетът също не останаха безучастни към поздравите за белобрадия старец и танцуваха най- красивия си коледен танц.

В духа на Коледа беше и поздравът за Снежанка и Дядо Коледа от вокална група „Пламъче“ от училището в Симитли. Стихотворение за смирението и добрината в душите и сърцата ни по Коледа поднесе Никол Стоименова. Бате Брано от Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ и неговата вярна помощничка от театралната школа към читалището в Симитли- Дора, известиха вестта, че Дядо Коледа е в Симитли с всички свои джуджета и красивата Снежанка.

Чаканите гости от Лапландия дойдоха на сцената и зарадваха десетките малки и големи на площада. В миг целият площад замлъкна и започна обратното броене за тържественото запалване на светлините на елхата на центъра на града. Тя грейна и озари погледите на стотиците присъстващи заедно с 15-минутна заря, която придаде още по- голяма празничност на голямото събитие. .

По традиция всяка година в изложбената зала на читалище „Св. Климент Охридски” бe открита коледната изложба – базар. Десетките празнични украшения са ръкоделия на децата от Детска градина „Радост” – Симитли и всички нейни филиали в общината, СУ ”Св. Св. Кирил и Методий”- Симитли, СУ ”Св. Св. Кирил и Методий” –Крупник, ОбУ „Св.Паисий Хилендарски и ДГ „Долно Осеново“. Родители, учители и деца бяха изработили с труд и желание, старание и много фантазия невероятни коледни предмети.

Тази година изложбата е отново с благотворителен характер, а събраните средства ще отидат за деца сираци и полусираци до 18 –годишна възраст от общината. „Деца помагат на деца“ е мотото на изложбата-базар. Тя бе открита от зам.-кмета Евгения Георгиева, а кметът на община Симитли Апостол Апостолов пръв закупи предмет от нея. Изложбата –базар ще бъде отворена за всички до 21-ви декември включително.

The post Симитли грейна празнично след посрещане на гостите от Лапландия appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Симитли грейна празнично след посрещане на гостите от Лапландия

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×