Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Запушиха пътния възел при Симитли в знак на протест срещу зеления рекет

Хора от Банско, Разлог, Добринище и Югозапада се събраха в Симитли за стачка срещу зеления рекет. Хиляди се стекоха на детелината на главен път Е-79 на протест срещу замразената втора кабинка на лифта в курорта Банско. Събраха се хиляди, кметове от всички партии, граждански сдружения, съсловни организации. „Втората кабинка ще даде икономически тласък на цялата област“, категоричен е символичният домакин на протеста – кметът на община Симитли Апостол Апостолов. „Тук сме, за да се противопоставим за рекета от 10 души зелени рекетьори, с още толкова поддръжници. Които всъщност пречат на развитието на инфраструтурата на цялата държава и в област Благоевград. Всъщност самото изграждане на втори лифт в Банско би могло да помогне и на цяла област Благоевград, защото ще бъдат разкрити и много нови работи места“, каза пред множеството Апостолов.

Осветлението на стадион „Септември“ освети стачката срещу зелената мафия и помагаше за безопасното движение по Е-79. Движението към и от Гърция беше спряно за минути от протестиращите. „Надяваме се, че от Симитли нашите управници ще ни чуят по-добре. Ако и този път останат глухи за нашите искания, ще стигнем до жълтите павета в столицата”, заяви Димитър Русков.

От години решаването на въпроса с втория лифт се отлага. Политици и управляващи непрекъснато заявяват подкрепата си за направата на втора кабинкова линия в курорта, но всичко остава само на думи.

 

The post Запушиха пътния възел при Симитли в знак на протест срещу зеления рекет appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Запушиха пътния възел при Симитли в знак на протест срещу зеления рекет

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×