Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Нов протест и шествие в Благоевград в памет на загиналата студентка

Над два часа продължи вторият ден на протест на студентите от ЮЗУ “Н. Рилски” в Благоевград, блокирано бе отново фаталното кръстовище, а след това и общината, предаде БГНЕС. На място дойдоха кметът д-р Атанас Камбитов и началникът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов, живущи в района граждани.

„Кръстовището, където стана инцидентът е сигнализирано с пешеходни пътеки и знаци, но това явно не е достатъчно, защото поведението на водачите не е добро, тъй като не спазват правилата за движение”, каза пред медиите началникът на КАТ Данаил Стоицов.

„Що се отнася до отговорността на общината, сме си свършили работата. Налице е хоризонтална и вертикална маркировка, осветление, но е необходима дисциплина и спазване на правилата от всички”, каза кметът Камбитов. Според него само тази година общината е положила 18 000 кв. м пътна маркировка, а от догодина ще се постави и релефна такава.

„Нелеп инцидент, няма как да не сме тъжни и ядосани, да загубиш живота си на 19 години, всички ние сме родители, и трябва да си дадем сметка какво правим по пътищата и като пешеходци и като водачи”, добави кметът Атанас Камбитов.

„Да закрием държавата, след като не можем да решим проблема с едно елементарно кръстовище, не че не могат – не искат да го решат и непоправимото стана”, каза общинският съветник Владимир Елезов, живущ в района. Според него отговорните трябва да си свършат работата по контрола и безопасността на движението.

„Кръстовището тук е проблемно заради паркираните автомобили, неосветено е. Вижте тези лампи – „светулки”, нищо не се вижда, а като няма и видимост-тук става абсурд някакъв”, допълни Елезов. Според него най-гнусното в случая е, че за това кръстовище се говори от години, но няма никакви резултати и контрол относно паркираните автомобили и несъобразената от страна на водачите скорост.

Кръстовището бе блокирано от 7.20 до 8 ч., след което близо 150 студенти се отправиха към общината. Преминавайки през улиците на града, на всяка пешеходна пътека те коленичеха, за да отдадат почит на загинала си вчера колежка. В 8.20 те блокираха входа на община Благоевград и поискаха кметът да излезе.

„Къде са управниците ни, не само кметът, защо не излязат, за това ли учим тук, за да избиват по пътищата, и то на пешеходни пътеки, не само тук, но в цялата страна, докога ние само ще мълчим”, попита студент, блокирал вратата на общината.

„Всички ние сме потенциални жертви”, добави студентка.

Кметът излезе, съгласи се да говори с протестиращите пред вратата на общината и след дълъг диалог обеща днес да се поднови маркировката на пешеходната пътека, до седмица-изграждане на “легнали полицаи”, а след Нова година поставяне на светофарна уредба.

The post Нов протест и шествие в Благоевград в памет на загиналата студентка appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Нов протест и шествие в Благоевград в памет на загиналата студентка

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×