Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Празника на семейството отбелязаха калинките от Ян Бибиян

Светлия християнски празник Въведение Богородично – Ден на християнското семейство децата от Детска градина „Радост“, филиал „Ян Бибиян“ отбелязаха с голямо тържество. Малките „калинки“ още рано сутринта нямаха търпение за тържеството, което бяха спретнали за празника на семейството. С много ентусиазъм и емоция те представиха песни, танци и стихчета за мама, татко и семейството.

„На този ден родителите на Пресвета Богородица – праведните Йоаким и Анна, въвели своето момиченце в храма. Дълго време те нямали деца и молели Бог да ги дари с чедо. Св. Анна обещала, че ако роди дете, ще го даде в служба на Бога. И когато малката Мария навършила три години, обещанието било изпълнено.

Ето защо този ден е посветен едновременно и на радостта да си родител, и на родителската отговорност: да научиш децата си да различават доброто от лошото и да живеят според доброто, да ги запознаеш с Христос. Този ден е празник на единението и любовта в семейството. Ден на малката домашна църква“, това научиха децата за празника и разбраха, че това е ден за молитва за здравето и благоденствието на семействата.

Много игри съпътстваха празника, като малките сладури, пременени в народни носии играха игри от миналото като „Сляпа баба“ и „Великани и джуджета“. Учителките на децата Йорданова и Топузова с радост помогнаха на малчуганите да се хванат на дълго хоро и да се забавляват, като учат стъпките.

The post Празника на семейството отбелязаха калинките от Ян Бибиян appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Празника на семейството отбелязаха калинките от Ян Бибиян

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×