Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Промени в закона за социално подпомагане обсъждаха в Симитли

Промени в закона за социално подпомагане дискутираха служители от Дирекция „Социално подпомагане “ начело с директора Александър Балев, ръководители и социални работници от социалните заведения в община Симитли.

Срещата беше организирана във връзка с измененията с Постановление на Министерски съвет за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. Бяха обсъдени едни от най-важните промени в тази сфера, свързани с въвеждането на минимален и максимален срок на договора за възлагане на социална услуга, уреждане на начина и реда за провеждане и изготвяне на индивидуална оценка на потребностите от подкрепа, и индивидуален план за подкрепа за ползване на услуги, както и тяхното съдържани, както и най- важното подобряването на отчетността и контрола в сферата на социалните услуги.

На срещата стана ясно, че в областта на социалните услуги се прецизират по-голямата част от дефинициите на социалните услуги в съответствие с тяхната динамика през годините и се въвеждат нови дефиниции за целите на услугите.
Прецизира се също така реда за откриване, възлагане на управлението и предоставяне на социалните услуги.

Според промените, новите правила за оценка на потребностите и разработване на индивидуален план за подкрепа от доставчиците на социални услуги ще влязат в сила от 1 януари 2018 г.

The post Промени в закона за социално подпомагане обсъждаха в Симитли appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Промени в закона за социално подпомагане обсъждаха в Симитли

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×