Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Въвеждат видеорегистратори в автобусите

С промени в законодателството ще регламентираме снабдяването с видеорегистратори на всички превозни средства, които извършват обществен транспорт. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски след среща, организирана от министър-председателя Бойко Борисов, за засилване на мерките за безопастността на пътя. Извънредната среща на премиера с всички отговорни институции беше инициирана по повод зачестилите пътни инциденти в последните няколко дни.

Министър Московски посочи, че с оборудването на превозните средства с камери, които да заснемат цялата пътна обстановка, ще се осъществява постоянен контрол на водачите. В същото време, с тях значително ще се подпомогне МВР при установяване на причините за пътно-транспортните произшествия. Планираме още да въведем като задължително изискване, всички седалки да са оборудвани с колани и да се спазват нормите за евростандарт с най-високи нива на безопасност, допълни още той.

По отношение на критериите за свидетелствата за управление, наредбата е адаптирана към европейските изисквания, но сме готови да бъдем още по-рестриктивни, каза министърът. Започваме засилени проверки на всички пунктове за технически прегледи, а до седмица в Народното събрание ще бъде внесен законопроект за регистрационен режим на автосервизите и автоморгите, с който ще можем да контролираме тяхната дейност, посочи Московски.

The post Въвеждат видеорегистратори в автобусите appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Въвеждат видеорегистратори в автобусите

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×