Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

50 хил. лв. глоба за рудник “Ораново”

50 хил. лв. глоба ще трябва да плати мина “Ораново” по акт, наложен от Министерството на енергетиката. Наказателното постановление за санкцията е обжалвано, но и на двете инстанции съдът го потвърди и то вече е окончателно, съобщава “24 часа”. Глобата е наложена след проверка на 11 май м. г. в рудника. Ден по-рано там стана трудова злополука с пострадал работник.

Министерските екипи са установили, че се извършват дейности по прокарване на подземни минни изработки и добив на въглища в подетажна галерия – североизток.

Тези дейности обаче не били предвидени в съгласуваните Цялостен проект за разработване на находище “Ораново” и Годишен работен проект и Бюджет 2016 г.

Това е нарушение на реда за усвояване на запасите на подземни богатства, първичната им преработка, както и мерките за опазване и възстановяване на земните недра и околната среда, категорични са съдиите.

The post 50 хил. лв. глоба за рудник “Ораново” appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

50 хил. лв. глоба за рудник “Ораново”

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×