Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Отделения в онкоболницата в Благоевград са пред закриване

Директорът на онкологичната болница „Св. Мина” в Благоевград предлага да се направи оптимизация на отделенията. Причинната е тежкото финансово състояние на лечебното заведение, съобщава БНТ. Предвижда се да спрат всички хирургични дейности. В момента медицинското заведение има около 1 млн. лв. задължения. Предложението е внесено в община Благоевград, която е собственик на болницата.

Според директора на болницата е необходимо да бъде закрити отделенията по хирургия, гинекология и микробиология, за да се намалят разходите на лечебното заведение. Това ,обаче означава ,че хората няма да имат избор да се оперират в тази болница нито пък да им се правят специализирани изследвания. От здравното заведение успокоиха ,че до момента няма липса на медикаменти и пациентите няма да останат без необходимите терапии. Преди няколко месеца община Благоевград отпусна 160 000 лв. помощ на болницата, до сега обаче лечебното заведение е получило само половината от сумата, което не стига за покриване на натрупаните задължения.

Според директора на болницата трябва да се извършват само дейности, които не се предлагат в другите две болници в града, а именно химиотерапия и лъчетерапия. По думите му има месеци, в които отделението по хирургия не работи на печалба, затова може да бъде закрито.

Пациентите се обявиха против закриването на отделението.

Директорът предлага още да бъде закрита и реанимацията, като лекарите от отделението ще запазят работата си в други звена.

Според директора на болницата, ако се закрие микробиологията , това ще спести около 4000 на месец. Планът за преструктуриране на болницата не включва закриване на патологията, въпреки че без отделение по хирургия няма да има необходимост от подобен вид изследвания.

От община Благоевград казаха, че ще бъде направена среща между представители на здравната каса, здравна комисия към ОбС и началниците на отделянията в болницата, за да се обсъди проблема. И от общината и от болницата казаха, че до цялостно закриване на медицинското заведение няма да се стигне.

The post Отделения в онкоболницата в Благоевград са пред закриване appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Отделения в онкоболницата в Благоевград са пред закриване

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×