Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Улица „Цар Борис III” в Петрич става двупосочна

От днес влиза в сила новата организация за движение по ул. „Цар Борис III” в участъка от кръговото кръстовище при Общината до кръговото кръстовище на ул. „Рокфелер” /м-н „Лидъл”/. Улицата става двупосочна за движение. Решението е на Общинската комисия по безопасност на движението и е взето единодушно, съгласувано с КАТ – Пътна полиция и РС ПБЗН – Петрич. Целта е двупосочното движение по ул. „Цар Борис III ”да разтовари част от трафика през кръговото кръстовище при Дипа, основно до момента за достъп до центъра на града.

От Община Петрич уведомяват, че ширината на пътното платно на улицата, която се отваря в двете посоки е 8, 50 м. От тях по 3,20 м. ще се отнемат за двете пътни платна, а 2,00 м. остават за паркоместа. При паркоместата също има промяна в маркировката – ще се паркира успоредно на пътното платно, а не по диагонал, както досега.

По информация от звено „Синя зона” за този участък на ул. „Цар Борис III” има заявени само 6 пропуска  на живущи в района, най-слабо натоварен е, и през деня като паркиране на МПС-та, сочат справките. Завършен и процесът по полагането на новата пътна маркировка на ул. „Цар Борис III” и поставянето на знаци, които да указват въведената промяна на движение.

The post Улица „Цар Борис III” в Петрич става двупосочна appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Улица „Цар Борис III” в Петрич става двупосочна

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×