Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Иманяр застава на подсъдимата скамейка по обвинение на Окръжна прокуратура – Благоевград

Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд С.К. по обвинение за престъпления по чл. 277а, ал. 3, вр. ал. 1 и по чл. 278, ал. 6, пр. 3 от НК.

На 24.11.2016 г., в местността „Кирин дол“, в землището на с. Илинден, обвиняемият К., чрез използване на металдетектор и кирка, търсел археологически обекти. Той не притежавал необходимото за това разрешение, поради което действията му били незаконни.

По същото време у него били открити пет археологически обекта – сребърна монета от Османско монетосечене от XVII-XIX в. с надписи на арабски, две монети от медна сплав от ранновизантийско монетосечене от VI в. и Латинско имитативно монетосечене – XIII в., част от накит – висулка, датираща от Средновековието. Въпросните движими вещи не били идентифицирани и регистрирани по съответния ред, регламентиран от Закона за културното наследство и наредбата към него.

Предстои съдът да насрочи заседание по делото.

The post Иманяр застава на подсъдимата скамейка по обвинение на Окръжна прокуратура – Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Иманяр застава на подсъдимата скамейка по обвинение на Окръжна прокуратура – Благоевград

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×