Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Въвеждат система за средна скорост по новите отсечки на магистралите

Всички нови отсечки по магистралите ще имат система за измерване на средна скорост, съобщи началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски на семинар “Към визия нула жертви от ПТП”, организиран от Българската браншова организация “Пътна безопасност”, цитиран от „24 часа”. Форумът се провежда в Правец и има за цел обсъждане на решения за намаляване на катастрофите и жертвите с практични решения.

Представителите на МВР и Агенция „Пътна инфраструктура” вече водят разговори, за да се реализира идеята. Вече има договор за изграждане на система за измерване на средна скорост на пътя Пловдив-Карлово. Подобна съществуваше на АМ “Люлин”, която не работи от няколко месеца. Камерите на АПИ, които са разположени сега на магистралите не са сертифицирани за засичане на средна скорост.

Общо 70 нови преносими и стационарни камери ще бъдат доставени на Пътна полиция след процедури по обществени поръчки, съобщи още комисар Рановски. Тече и процедура по изграждане на единен център за обработка на нарушенията и така няма да се налага на на служителите в различните дирекции да обработват фишове, а само ще установяват нарушения и ще ги изпращат към центъра.

The post Въвеждат система за средна скорост по новите отсечки на магистралите appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Въвеждат система за средна скорост по новите отсечки на магистралите

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×