Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Започва препис на “История Славянобългарска” в Дупница

Препис на “История славянобългарска” ще започне в Дупница от утре, когато се чества 132 години от Съединението на България.

Тя ще започне точно в 10,14 часа в кабинета на кмета на общината инж.Методи Чимев, който ще препише първото изречение. Часът е избран умишлено, тъй като се счита, че именно тогава е  прокламацията, в която се казва, че Източна Румелия вече ще се управлява от временно правителство. За целта, е изработена специална книга, в която до празника на Дупница 19 октомври, преписът трябва да бъде направен.

Изготвен е график с участието на всички читалища и училища в общината, които ще получат в плик своята част от текста, който трябва да бъде преписан. Задължително ще бъде използван определен за това химикал с черен цвят, като накрая ще бъдат изписани имената на абсолютно всички участвали в преписа.

Кметът ще предаде книгата на представител от НЧ “Зора” веднага след преписването на първото изречение.

The post Започва препис на “История Славянобългарска” в Дупница appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Започва препис на “История Славянобългарска” в Дупница

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×