Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Симитли се готви за големия си празник

На 8-ми септември, когато православната църква чества Малка Богородица, община Симитли  отбелязва празника на града.

Празничната програма ще започне още на 7-ми, когато площадът в града ще се превърне в арена на всевъзможни таланти. Шоуто „Симитли търси талант-2”  ще представи всевъзможните таланти на Симитли, които ще имат възможност да спечелят големи награди. Шоуто ще бъде със специалното участие на шоумена Ники Станоев, любимец на малките таланти в България.

Всички желаещи могат все още  да се запишат за участие до 6-ти септември (включително) в читалище „Св. Климент Охридски” в Симитли. Голямото шоу за празника на града ще започне на 7-ми септември след 17:00 часа на площад „Септември”, където всички гости и празнуващи ще ги очаква много забавление и приятни емоции.

В 17:00 часа за всички гости и празнуващи в изложбената зала на читалище „Св.Климент Охридски” големият художник Николай Кашев ще открие самостоятелна изложба.

Още рано сутринта на Малка Богородица празникът ще започне с тържествена Света литургия в храм “Рождество на Пресвета Богородица” в град Симитли. На обяд ще бъде раздаден и курбан за здраве в двора на храма.

От 17.30 часа е предвидено тържествено шествие, водено от мажоретен състав, което ще тръгне от централния площад в града до паметника на падналите за Освобождението на Симитли.

Там представители на общинска администрация, общественици и граждани ще положат венци на признателност, ще преклонят глава пред паметта на героите- освободители. Веднага след вдигането на знамената на площад „Септември” в центъра на града, ще започне и музикалната програма.

Участие в програмата ще вземат : Мажоретни състави към читалище”Св.Климент Охридски”, Фолклорен танцов ансамбъл ”Веселие”, Мъжка фолклорна група „Изворите”, мъжка фолклорна група „Веселие. Фолклорните изпълнителки Снежина Андреева, Софи Илиева и Росица Пейчева ще вдигнат празнуващите на дълги хора. Най- новото попълнение на поп сцената Симона Загорова, която е дъщеря на поп-фолк примата Глория, ще забавлява публиката със своето творчество.

Любимката на народа, уникалната българска певица Йорданка Христова, ше изпее всички любими и велики свои песни на сцената на празника на Симитли.  Поп фолк певицата Анелия ще подлуди хората със своите летни хитове. За всички тийнейджъри и любители на новата БГ музика  на празника на Симитли ще бъдат  рап терминаторите PAVELL & VENCI VENC`, които ще направят луд купон под звездите в празничната нощ.

The post Симитли се готви за големия си празник appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Симитли се готви за големия си празник

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×