Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

По 250 лв. еднократна помощ за близо 46 000 първокласници

По 250 лв. еднократна помощ ще получат първокласниците, чиито семейства имат ниски доходи, реши правителството. С тези средства ще бъдат подпомогнати около 46 000 деца, които тръгват на училище през септември т. г. Еднократната помощ се отпуска по реда на Закона за семейни помощи за деца.

Право да я получат имат семейства, чиито деца са записани в първи клас в държавно или общинско училище за първи път. Друго задължително условие е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 400 лв.

Помощта се отпуска без доходен тест за деца с трайни увреждания, сираци и деца, настанени в приемни семейства и в семейства на роднини и близки по реда на Закона за закрила на детето. Срокът за подаване на заявление-декларацията за отпускане на помощта след записване на детето в първи клас е не по-късно от 15 октомври на текущата учебна година.

The post По 250 лв. еднократна помощ за близо 46 000 първокласници appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

По 250 лв. еднократна помощ за близо 46 000 първокласници

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×