Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Започна изграждането на нов горски автомобилен път в района на ДГС Петрич

Югозападно държавно предприятие започна изграждането на нов стабилизиран горски автомобилен път „Пилявка – Пражаро” в района на „ДГС Петрич”. Пътят е с обща дължина 6 километра и пресича землищата на четири села от Подгорието – Камена, Коларово, Самуилово и Яворница. Теренът, през който преминава трасето, е силно нагънат, пресечен от множество дълбоки дерета. Склоновете са много стръмни, с наклони до и над 40%.

Новият горски път осигурява достъп до затворен горски басейн, намиращ се по северния склон на Беласица. С изграждането му ще се улесни изпълнението на заложените стопански дейности, като се създадат условия за естествено възобновяване на гората. Особено важно е осигуряването на достъп до  този район при възникване на горски пожари, както и за извършване на по-ефективен контрол и опазване на горите от незаконни дейности.

Близо 3,8 милиона лева с ДДС е стойността на проекта, като финансирането е със средства от фонд „Инвестиции в горите” на Югозападното държавно предприятие.

The post Започна изграждането на нов горски автомобилен път в района на ДГС Петрич appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Започна изграждането на нов горски автомобилен път в района на ДГС Петрич

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×