Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Съвети за спокоен сън в летните горещини

Жегите тепърва предстоят, а с тях идват и проблемите със съня. Високите температури нощно време ни пречат да спим или поне правят съня неспокоен. “Дейли експрес” предлага обаче няколко полезни съвета, които да ни помогнат да си набавим желаната почивка през нощта, цитира Дарик.

1. Не прекалявайте с храната

Колкото повече храна приемате, толкова повече е отделяната метаболитна топлина, докато тялото преработва храната. Най-лошата услуга, която можете да си направите, е да консумирате белтъчини. Вместо това заложете на малка студена порция, по възможност сурова, с която храносмилателната система ще се справи по-лесно. По този начин ще си спестите и готвенето, и допълнителната топлина у дома.

2. Осигурете хлад за главата

Едва ли има нещо по-приятно в жегата от това да положите морна глава върху хладни чаршафи. За целта преди лягане трябва да поставите за няколко минути във фризера спалното бельо и пижамите си, опаковани в чиста найлонова торбичка. Ако разполагате с място, можете да “замразите” за кратко и възглавницата си.

3. Не допускайте домашни любимци и полени в спалнята

Питомците не са най-добрите приятели на хората по времето, в което “върлуват” полените. Страдащите от летни алергии индивиди трябва да обявят спалните помещения за зона, забранена за домашни любимци, тъй като с козината често се пренасят полени, спори и други алергени, които се “намъкват” в леглото и причиняват неприятности.

4. Забравете гушкането с партньора

Любовта е любов, но прегръдката на любимото създание в гореща нощ е гаранция, че няма да можете да заспите. Човешкото тяло генерира еквивалента на 116 вата топлинна енергия за час, така че далеч по-добре е да спите сами или най-малкото в двата края на леглото, когато навън е горещо.

5. Спалнята – тъмна и хладна

Най-добре се спи на тъмно, тихо и хладно място с умерена влажност на въздуха. Такава среда ще ви осигури оптимален комфорт и качество на съня.

6. Охлаждайте помещенията разумно

В големите летни жеги не се изкушавайте да отваряте прозорците през деня. Правете това вечер, когато въздухът е по-хладен. За да проветрите по-качествено, можете да направите течение. Друг полезен съвет за охлаждане на помещенията е да поставите купичка с лед пред включен вентилатор.

7. Не спете голи

В жегата човек иска да захвърли всичките си дрехи и дори да излезе от кожата си, но това не е решение. Съветът на експертите е да се спи с памучни пижами. Естествените влакна в памучната тъкан попиват потта от тялото и осигуряват усещане за хлад и удобство. Добре е спалното бельо също да е памучно.

8. Хладен душ преди лягане

Той ще охлади тялото ви и ще ви освежи преди сън. Допълнително отпускащият ефект на водата ще помогне да заспите по-бързо.

9. Течности

Дръжте до леглото си бутилка с вода и пийте често, за да не се обезводнявате в горещините и да помагате на тялото да се охлажда.

10. Третирайте точките на пулса

Намокрете с вода точките, в които усещате пулса си – китки, шия, глава. Ако наистина “умирате” от жега, поставете хладна кърпа върху главата си.

The post Съвети за спокоен сън в летните горещини appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Съвети за спокоен сън в летните горещини

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×