Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Съдът остави в ареста митничарите от “Кулата”, обвинени за получаване на подкупи

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първоинстанционния съд за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на всичките осем митнически служители от Митнически пункт Кулата.

Специализираната прокуратура им повдигна обвинения за участие в организирана престъпна група за получаване на подкупи.

При оперативно-следствени действия на Специализираната прокуратура бяха арестувани 22 лица и бяха извършени над 80 обиски в хода на операция срещу организирана престъпна група в Митница Югозападна.

Специализираната операция се проведе в София-град, Кюстендил, Благоевград, Сандански, Петрич и граничния пункт Кулата. Операцията бе ръководена от двама прокурори, в нея участваха над 10 агенти от ДАНС и полицейски служители на ГДБОП.

При процесуално-следствените действия по време на задържането на участниците в групата и в следващите дни, бяха иззети пари в различни валути с обща равностойност близо 160 хиляди лева, за които има данни, че са придобити от престъпна дейност.

The post Съдът остави в ареста митничарите от “Кулата”, обвинени за получаване на подкупи appeared first on Blagoevgrad.eu.



This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Съдът остави в ареста митничарите от “Кулата”, обвинени за получаване на подкупи

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×