Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Напълно обновяват НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев с проект зад над 1 млн. лева

Мащабен проект, чрез който материално-техническата база ще бъде напълно обновена, спечели Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ гр. Гоце Делчев. Проектът е на стойност 1 285 000 лв., а финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

Директорът на учебното заведение Мария Георгиева обясни, че основните дейности по проекта са: изпълнение на мерки за енергийна ефективност, подмяна на отоплителни, ВиК и електро-инсталации, ремонт на спортни площадки, прилежащи дворни пространства и други. „С изпълнението на проекта във всички сгради ще бъдат създадени условия за достъп на хора с увреждания. Целта е да бъдат подобрени условията за провеждане на учебния процес, като се инвестира в цялостно обновяване на училищната инфраструктура“, подчерта директорът Мария Георгиева.

В рамките на проекта се предвижда в учебното заведение да бъде доставено модерно и съвременно оборудване, което коренно ще промени условията за обучение и практика в училището.

С реализирането на този проект, НПГ „Димитър Талев“ ще се превърне в едно от най-модерните учебни заведения в областта, с прекрасни условия за учениците, както за обучение, така и за спорт, категоричен е кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Четири са държавните професионални гимназии в Благоевградска област, чиято материално-техническа база ще бъде обновена в рамките на програмата, като една от тях е НПГ „Димитър Талев“ в община Гоце Делчев.

НПГ „Димитър Талев“ е създадена през 1965 г. Училищният комплекс е с площ 14 294 кв.м. Застроената площ е 3523 кв.м. През изминалите 50 години са се полагали усилия за поддържането на сградния фонд в рамките на възможностите на училището.

„Поддръжката, обновяването и модернизирането на образователната инфраструктура изисква огромни финансови ресурси, с които училището не разполага“, обясни директорът Мария Георгиева.

В училищния корпус има 39 общообразователни и специализирани учебни кабинети, лаборатории и работилници; мултимедиен център; център по туризъм; учебно-тренировъчен център; актова зала; библиотека; физкултурен салон. Голяма част от учебните кабинети и работилници не са ремонтирани основно от основаването на училището до този момент.

В тях, в 4 професионални направления, се обучават 670 ученици от целия Гоцеделчевски регион

The post Напълно обновяват НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев с проект зад над 1 млн. лева appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Напълно обновяват НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев с проект зад над 1 млн. лева

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×