Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Руснаци продават имотите си в Банско

Руснаците, които преди години са купували имоти в курорта Банско, сега ги продават на двойно по-висока цена. Това показват наблюденията на брокерите, които работят с недвижими имоти. В момента чужденците, които проявяват най-голям интерес към жилищата в курорта, са основно израелци, съобщава БНТ.

„Когато ние бяхме тук преди 2 години, беше по-изгодно, защото в сравнение с цената в Москва, цената тук според курса на еврото ни излизаше много по-евтино”, разказва Елена Лешенко от Москва, която преди няколко години се пенсионира и решава да си купи апартамент в Банско. Тогава основните купувачи на имоти в Банско бяха руснаци. Според брокери обаче, сега интересът им към курорта е намалял драстично.

„Основно са икономически причините, тъй като там курса на еврото доста се вдигна и за тях сега да купят един имот е двойно по-скъп от това, което беше преди 5 години”, коментира Албена Гердова, брокер.

В момента най-активни на пазара за недвижими имоти в града са израелци, които търсят както апартаменти с малка квадратура,така и луксозни тристайни жилища.

“При тях икономиката е доста силна в момента и цените на имотите там при тях са доста високи и за тях да купят жилище тука за 15, 20, 30 хиляди евро за тях е сравнително евтино и изгодно”, допълва Албена Гердова.

Цените на някои от имотите в Банско са паднали с близо 50 на 100 през последните десет години, отчитат брокерските агенции. Запазва се, обаче тенденцията хубавите имоти като двустайни апартаменти от 60 квадрата да държат висока цена от 30 хиляди евро.

The post Руснаци продават имотите си в Банско appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Руснаци продават имотите си в Банско

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×