Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Започва голямото следпразнично завръщане


Започва голямото завръщане след почивните дни около Гергьовден
Днес от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщиха от АПИ, цитирани от Блиц. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни.

Управляващите МПС трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на “Пътна полиция”, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението, предупреждават от агенцията. Във връзка с очаквания интензивен трафик Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение. Утре ограничено ще е преминаването на камионите над 12 тона по следните участъци от републиканската мрежа: автомагистралите; път I-1 с. Ребърково – Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково – Своге – София; път I-1 – етапна връзка на лот 2 на АМ “Струма” при Благоевград – ГКПП “Кулата”;път I-4 п. в. “Коритна” – Велико Търново – Шумен; път I-5 Русе – Велико Търново; път I-8 ГКПП “Калотина” – София;път I-9 Варна – Бургас; път II-18 Околовръстен път на град София;път II-99 Бургас – Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR). За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност също днес от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за влизащите в София на път I-1 (Е-79). Временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел “Даскалово” до кръстовище “Драгичево” от км 285+660 (кръстовището за Рударци) до км 286+847 (бензиностанция “Петрол”). Алтернативният маршрут на първокласния път през Владая е АМ “Люлин”.

The post Започва голямото следпразнично завръщане appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Започва голямото следпразнично завръщане

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×