Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Въвеждат нови правила за рецептурните книжки

Нови правила ще бъдат въведени за рецептурните книжки, с които пациентите вземат лекарствата си по Здравната каса, съобщава bTV. Разпечатаните рецептите към книжката не трябва да надвишават броя на нейните страниците.

Това ще улесни пациенти и фармацевти и няма да възникват казуси със спазването на периода на взимането на лекарствата от аптеката, както и допустимия им брой по Каса за една диагноза.

До 1 юли е даден преходен период за книжките, които не отговарят на новото условие. Дотогава рецептите по тях ще бъдат изпълнявани. За следващите ще се наложи купуване и заверяване на нова книжка.

„Създава известни проблеми в аптеките, когато в книжката има прикрепени безброй страници. Ще бъде добре за пациента ние да имаме ясен поглед върху неговото лечение, върху периодичността, с която той си взема лекарствата”, поясни магистър-фармацевтът Йордан Славчев.

The post Въвеждат нови правила за рецептурните книжки appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Въвеждат нови правила за рецептурните книжки

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×