Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Започват мероприятията по повод празника на Петрич

„Фондацията” и Володя Стоянов с концерти на сцената на градския площа

Със спортни прояви се постави началото на празничната програма за Деня на Петрич. През почивните дни ще се проведат турнир по тенис на корт а Купата на кмета /29 и 30 април/ и турнир по тенис на маса /29 април/. На 02.05.2017 г., вторник, официално ще бъде открит XVIII Международен детски конкурс „Южни слънца” организиран от Общински детски комплекс и Община Петрич. Също на 02.05. в залата на Исторически музей ще бъде открита изложба „1110 години от смъртта на Борис I Михаил”.

Ден по-късно в НПМ „Самуилова крепост” ще бъде открита фото-изложбата „Непознатият Петрич”. На 05.05. от 10.00 ч. на градския площад започва традиционната проява „Парад на професиите” организирана от ПГИТ „Проф.д-р Асен Златаров” и Община Петрич. На същата дата от 11.00ч. на пешеходната алея пред Пощенска станция ще бъде официалното откриване на „Арт фестивал” –изложба на местни и гостуващи художници. Организатори на проявата са клуб „Творци на Петрич” и Общината.

От 18.00ч. на 05.05. започва празничната програма „Гергьовска люлка” на поляната до храм „Свети Георги”. Участие в нея ще вземат: възпитаници на Общински детски комплекс, НЧ „Братя Миладинови – 1914”, Стоян Андонов, Катя Андонова, Владислав Вълчев, Любен Стоянов. В 20.00 ч. на 05.05. на градския площад се поставя началото на концерт под надслов „Петрич – моят град”. Освен местни състави и изпълнители гостуваща е група „Фондацията”. На 06.05. в 11.00 ч. на сцената на градския площад започва празничната програма „Гергьовден е…” с участието на художествени фолклорни колективи и изпълнители от община Петрич , специална изява на Володя Стоянов с група „Щуро маке” и на гостуващ от гр. Струмица Ансамбъл „Тримери”.

В дните от 05.05. – 08.05. се организират спортни игри за деца в ромските квартали на Петрич, на 06.06. от 09.00 ч. ще се проведе турнирът по ловна стрелба, а в 10.00ч. се поставя началото

The post Започват мероприятията по повод празника на Петрич appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Започват мероприятията по повод празника на Петрич

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×