Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

6 отбора мериха сили за най-добри млади огнеборци в Крупник, № 1 – училището в Симитли

Шест отбора от шест училища премериха сили в 17-ото районно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ в село Крупник .Първо място спечели отборът на СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Симитли с 1003 точки. Младите огнеборци отиват на областните състезания в гр. Якоруда, които ще се проведат на 12 май 2017 г. На второ място са учениците от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ Крупник с 997 точки , третото място спечелиха децата от III-то ОУ „Димитър Талев“ Благоевград  с 984 точки.

На четвърта позиция останаха Благоевградска професионална гимназия, пети бяха  VІІ-мо СУ “Кузман Шапкарев”, а последни на шесто място – XI-то ОУ „Христо Ботев“- Благоевград. Всеки отбор се състоеше от 9 души плюс един резерва или общо от 10 състезатели – момчета и момичета на възраст от 12 до 16 години, които се състезаваха в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”.

Оценяването на резултатите, отделно за двете дисциплини, се извърши от съдийска комисия  от РСПБЗН –Благоевград.  При изключително строгия поглед на съдиите децата, които участваха в състезанията, се стараеха да изпълняват всички правила и норми. При добра съвместна работа между пожарна и община Симитли, както и домакините от село Крупник, премина състезанието. За всички участници имаше и награди- купите, медалите и топки за всички бяха осигурени от Община Симитли.

Кметът Апостол Апостолов награди всички участници, като не скри своето вълнение, че толкова много деца от област Благоевград са дошли на стадиона в село Крупник, за да мерят сили в Районното състезание. С много положителни емоции, радост и нови приятелства си тръгнаха всички и си обещаха да се видят следващата година отново.

The post 6 отбора мериха сили за най-добри млади огнеборци в Крупник, № 1 – училището в Симитли appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

6 отбора мериха сили за най-добри млади огнеборци в Крупник, № 1 – училището в Симитли

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×