Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Собствениците на Дупнишката популярна каса раздават кредити, докато трябва да са в ареста

Стотици хора бяха измамени от високите лихви на Дупнишката популярна каса. В един момент те разбират, че парите им ги няма. Потъват 4.5 млн. лева. Шефът на касата е в ареста от октомври миналата година, а жена му, която е набирала жертвите, е пусната под парична гаранция от 30 000 лева. Днес тя продължава да извършва престъпна дейност.

Ден преди Бъдни вечер, 2016-а година. Ивона Близнаков е излязла от ареста под гаранция, обвинена за лихварство след разследване на NOVA за милионите левове, потънали в крупната пирамида Дупнишка популярна каса. Касата, обявила фалит, без да върне парите на стотици хора.

Едва излязла от ареста, където остава съпругът й Георги Близнаков, Ивона пак дава кредити. И пак работи като в банка.

Ивона, която иначе няма пари да изплати дълговете на стотици жертви на обявилата несъстоятелност Дупнишка популярна каса, плаща кредита.

Действието се развива в офис в Благоевград с лого на пловдивска фирма, която според търговския регистър отдавна е под запор и няколко години не отчита дейност. Същия надпис виждаме и на офис в Дупница. Фирмата не е в списъка на БНБ с лицензираните за даване на кредити.

Бизнесът кипи ден след ден, докато стотици хора се надяват някога да вземат парите си от Дупнишката пирамида, която години наред взема и връща хиляди левове с лихва, а накрая излиза в несъстоятелност.

The post Собствениците на Дупнишката популярна каса раздават кредити, докато трябва да са в ареста appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Собствениците на Дупнишката популярна каса раздават кредити, докато трябва да са в ареста

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×