Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Двама са заподозрени за изчезналите документи за тунел „Железница”

Двама са заподозрените за изчезналите документи по обществената поръчка за “Железница” – най-дългият и скъп тунел в България, съобщи bTV. Търгът на стойност 250 млн. лв. се провали заради открадната папка с предложението на един от кандидатите. Полицията все още не е намерила изчезналите документи.

Прокуратурата привлече като обвиняем външния експерт на комисията по обществената поръчка Стефан Гайтанджиев, в чието жилище бяха открити документи на един от кондидатите за строителство на тунела. Вторият заподозрян засега е само свидетел, твърдят от прокуратурата.

В стаята на Агенция „Пътната инфраструктура” (АПИ), в която са съхранявани документите за бъдещия тунел на магистрала „Струма”, са допускани по двама души от тръжната комисия. Външният експерт Гайтанджиев е обвинен за изчезването на папката, но полицията проверява и дали не е имал помагач.

В деня на ареста си Гайтанжиев е смятал да върне изчезналата папка в агенцията, но не е успял, твърдят източниците ни от разследването. Гайтанджиев не знаел, че достъпът му до сградата на АПИ е ограничен. Затова оставил книжата при охраната в куфар. Тогава служител на агенцията взел папката и я изнесъл отново. Така тя изчезва оттам за втори път.

„До момента липсващата папка не е намерена, всички усилия на разследващите органи са съсредоточени в тази насока в момента”, каза Невена Зартова, говорител на Софийска районна прокуратура.

Засега коментар по случая отказват и от „Главболгарстрой”, чиято оферта за строеж на „Железница” изчезна в липсващата папка.

The post Двама са заподозрени за изчезналите документи за тунел „Железница” appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Двама са заподозрени за изчезналите документи за тунел „Железница”

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×