Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Болниците в Сандански и Петрич официално се обединиха

От 13 март официално лечебните заведения в Петрич и Сандански функционират като един болничен субект.. Запазва се хоризонталната структура на двете болници и нито една няма да бъде доминираща, увериха кметът Димитър Бръчков и управителя на обединената болница „Свети Врач” д-р Илия Тонев. “На този етап се провеждат разговори за стиковане на дейности и отчитането им пред националните институции. Предстои подписването на анекси за работещите в структурата на болницата в Петрич и поетапно стъпки за оптимизация на дейностите”, обяви управителя д-р Илия Тонев.

„Ще се върви към уеднаквяване на възнагражденията за работещите в петричката структура с тези, които получават колегите им от санданската болница. При медицинските сестри конкретно говорим за увеличение на заплатите с 80 до 100 лв”, обясни д-р Тонев.

Допълни, че продължават преговорите за изпълнение на сключеният през месец октомври 2016 година колективен трудов договор, който в частта за възнагражденията не е изпълнен нито в Петрич, нито в Сандански за медицинския персонал. Кметът на община Петрич Димитър Бръчков допълни, че десет граждански договора сключени с болница „Рокфелер” ще бъдат прекратени автоматично, защото няма нужда от тях и разходите по изпълнението им ощетяват допълнително бюджета на лечебното заведение. По част от тях се изплащат суми от порядъка на 1 000 лв за един път посещение в Петрич на външен лекар, по друг граждански договор има отговорник, който съблюдава за правилното използване на асансьора в петричката болница.

По думите на кмета Бръчков се преразглеждат също договорите за услуги, доставки и консумативи, като при някои от тях вече е установено различие в цифрите сравнено със същите услуги и дейности в санданската болница. Екипи на общините Петрич и Сандански започват работа по процеса на същинското обединение на двете болници, включващ дяловото разпределение между двете общини. „Преструктурирането ще бъде извършено поетапно след разговори и съгласуване с медицинските съвети”, увериха кметът Димитър Бръчков и д-р Илия Тонев

. Категорично обобщиха, че никой не говори за закриване на болницата в Петрич, а напротив усилията са за подобряване качеството на медицинските услуги за населението и повишаване нивата на отделенията, което е факт вече при някои и ще доведе до допълнително финансиране от здравната каса. Същинските резултати ще се усетят още до три месеца, стана ясно на пресконференцията днес.

The post Болниците в Сандански и Петрич официално се обединиха appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Болниците в Сандански и Петрич официално се обединиха

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×