Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

„Вампир” на благоевградска сцена дни преди участието в Софийски театрален салон

Дни преди спектакълът на Маргарита Мачева да участва в Софийски театрален салон, благоевградската публика ще има възможност да види представлението на своя сцена.

Утре /15.03.17г/, от 19:00ч., Страшимировият текст отново ни пренася в света на строгите закони, поставeни преди чувствата, желанията и личния избор.

Въздействащият спектакъл откри театралния сезон в Благоевград през октомври 2016, а няколко дни по- късно бе селектиран и взе участие в Международен театрален фестивал в Скопие, Македония /ITF „SKUPI FESTIVAL”/. Това беше началото на редица участия във фестивали и награди за екипа на представлението. На 21 март представлението ще участва в Софийски театрален салон, по повод номинацията на Албена Чобанова за престижните награди „Икар” 2017. За ролята си на Малама в представлението, комисията номинира актрисата на Благоевградски театър в категория „ВОДЕЩА ЖЕНСКА РОЛЯ”.

През месец май „Вампир” го очаква ново фестивално участие. Преди няколко дни стана ясно, че представлението е селектирано за МФ Друмеви театрални празници НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА – Шумен 2017.

През погледа на младия режисьор „светът в пиесата е изграден от строги закони, поставeни преди чувствата, желанията и личния избор. Тяхното прекрачване тласка към пропаст. Невъзможността на човека да реализира стремленията и страстите си, го води към саморазрушение и смърт. Тази смърт не е само телесна – когато свободата е отнета и духът може да бъде пречупен. Това е пиеса за ирационалността на влеченията, за смелостта да бъдеш различен, за поривите вътре в човека и за борбата за оцеляване в един свят, в който тези пориви са забранени.”

Върхово постижение в драматургията е „Вампир” на Антон Страшимиров. Пиесата е играна на театрална сцена преди да бъде отпечатана в книжно издание.

Страшимиров казва, че е написал драмата за една седмица, а я е редактирал след това три месеца. Поставена е на 3 април 1901 г. от трупата на „Сълза и смях”, в салона на „Славянска беседа” в София.

Представлението не се препоръчва за лица под 14 годишна възраст.

The post „Вампир” на благоевградска сцена дни преди участието в Софийски театрален салон appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

„Вампир” на благоевградска сцена дни преди участието в Софийски театрален салон

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×