Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

На 76 години почина легендата на благоевградския футбол Виктор Андонов

След тежко боледуване на 76 години почина една от легендите на футбола в Благоевград Виктор Андонов. Започва да играе в тогавашния отбор на града “Ботев” /Благоевград/, а после и в “Марек” /Станке Димитров/ на поста полузащитник. От есента на 1962 г. отива в “ Локомотив” /София/. Същата година “Локо” става Европейски железничарски първенец, финалът е на стадиона на “Динамо” /Москва/.

На следващия полусезон става републикански шампиони, като играе редом до Спиро Дебърски и Никола Котков. Играе и за младежкия национален отбор през 1963 г. През 1965 г. се връща да играе в Благоевград. Пет години по-късно се отказва от футбола, или поне от това да бъда активен футболист и става треньор на деца и юноши.

През сезон 1972-1973 вече е старши треньор на първия отбор на “Пирин” /Благоевград/. Вкарва отбора в “А” група, но по стечение на обстоятелствата през есента в последния кръг е сменен от Георги Берков и става помощник- треньор, въпреки че има 7 точки аванс. Бил е треньор и на детскo-юношеския национален отбор, а също така и директор на спортния интернат в Благоевград. Синът му Иво Андонов е част от националния отбор на България, който завърши четвърти на световното в САЩ през 1994 година.

Погребението ще бъде на 8 март от 11.00 часа в стария гробищен парк на Благоевград.

Поклон пред паметта му!

The post На 76 години почина легендата на благоевградския футбол Виктор Андонов appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

На 76 години почина легендата на благоевградския футбол Виктор Андонов

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×