Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Незаконни превозвачи ограбват туристите в Банско

Концесионера на ски зоната в Банско „Юлен“ разпространи извяление във връзка с протестите срещу прекратяването на 15-минутния свободен достъп до паркинга на начална станция на кабинковия лифт:

“Решението бе взето само и единствено заради превърналите се в практика незаконни превози до Бъндеришка поляна и след многобройни оплаквания от клиенти. „Юлен“ АД твърде дълго търпя около 30-40 буса да действат нелегално като организирани транспортни фирми, при положение, че разполага със свои 10 лицензирани и гарантира безплатния превоз до пистите при закупени ски карата или билет за лифта. Възползвайки се от опашките, създавани заради генералния проблем от липсата на втора кабинка, както и от 15-те минути свободен достъп до паркинга, тарикатите принуждаваха туристите (предимно чужденците) да плащат по 10 лева на човек, за да ги извозват. В случай че не съумяваха да съберат мераклии на 14-ата минута от престоя си на паркинга го напускаха и се връщаха обратно за поне нови 15 минути. Простите сметки на това безочие показват, че по 10 души за минимум 8-9 курса на ден носят по 800-900 лева чиста печалба, при това без никакви данъци.

„Юлен“ АД информира за случващото се Държавна автомобилна инспекция и след поставянето на пост на изхода на Банско бусове спряха да минават. Така, за да сложи край на кражбите от туристи, както и да не осигурява терен на новосформирания сив транспортен сектор, концесионерът затвори свободния достъп до паркинга, което, от своя страна, създаде трудности на лоялните туроператори и техните клиенти.

„Юлен“ АД обаче показа добра воля да реши и този проблем, като предложи в оставащите 40 дни до края на сезона желаещите да ползват паркинг неограничено да плащат по 5 лева на ден, точно колкото е таксата на 45 хотела, закупили пакети за паркомясто в началото на зимата.

Запазвайки доброто си име и интересите на своите клиенти, концесионерът се извинява за създадените неудобства”, пише в официалното становище на “Юлен”

The post Незаконни превозвачи ограбват туристите в Банско appeared first on Blagoevgrad.eu.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Незаконни превозвачи ограбват туристите в Банско

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×