Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Влакът в Хитрино се движел с по-висока от разрешената скорост

DCIM100MEDIADJI_0069.JPG

Товарният влак, който дерайлира на гара Хитрино, се е движел с по-висока от разрешената скорост. Това показват данните от скоростомерната лента на локомотива. Към момента обаче не може да се каже дали това е причината за тежкия инцидент, защото трябва да се направят обстойни огледи и на железния път, съобщи “Дарик”.

Данните за движението товарният влак показват, че се е движел с висока скорост, каза директорът на специализираното звено за разследване на произшествия и инциденти в железопътния транспорт Бойчо Скробански. Той обаче уточни, че не може да се направи категоричен извод, че това е причината за инцидента.

“Всичко това е въпрос на изследване. Не може човек да отсече и да каже, че това е причината”, заяви той пред Дарик. “Вариантите могат да бъдат в най-различно естество, тъй като в самия процес участват освен подвижен състав, още железопътна инфраструктура, сигнализация, контактна мрежа. Всичко това са части от елементите, свързани с експлоатацията на един влак”, обясни той. Версиите за инцидента към момента са много и те ще могат да се потвърдят или отхвърлят едва след като започнат реалните следствени действия на място.

“Все още се изчаква пожарната да преточи цистерните и ние да започнем да работим. Районът все още е под сериозен риск. Версиите ще са много. За да започнем да ги изчистваме една по една трябва да започнем да работим. Да имаме достъп до всички елементи”, поясни Скробански.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Влакът в Хитрино се движел с по-висока от разрешената скорост

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×