Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

КAT започва масови проверки на шофьорите за алкохол и наркотици

policai_blagoevgrad4_kat

Пътна полиция към ГДНП се включва активно в провеждането на полицейската операция, насочена към проверки на водачите на моторни превозни средства за употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества. Тя ще продължи до 18 декември, организирана е от Европейската организация на службите на Пътна полиция (ТИСПОЛ/TISPOL.

В инициативата участват всички страни, членки на ТИСПОЛ. Европейската организация отчита, че управлението на МПС след употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества, е една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви. Затова и част от целите, заложена в операцията, е шофьорите да осъзнаят последствията, които биха причинили при подобни обстоятелства.

По време на проверките на територията на страната, освен за употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества, полицейските екипи ще се следят и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

КAT започва масови проверки на шофьорите за алкохол и наркотици

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×