Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Кукерите от „Пич махала” се веселиха на коледен банкет

kukerite-ot-pich-mahala-se-veseliha-na-koleden-banket-12

Над 100 човека кукери и приятели събра кукерската група на „Пич махала” на голям празник . По традиция те правят кукерския банкет около коледните празници, за да може да съберат всички отворили вратата си на 1 януари. Отрупани маси, оркестър на живо, веселба до зори са най-важното на банкетите на кукерите.

„Трябва да дадем на хората, които са дали за нас подобаващото“, коментират организаторите. Кукери, бабугери, мечки и мечкари седнаха на обща трапеза, посрещнаха съседи и приятели за общата веселба. Малки и големи пазители на любимата традиция на симитличани не спираха да се веселят на дълги хора и вдигнаха тежки наздравици за здравето и благополучието на участници и гости. Веселбата продължи до късно през нощта.

На 1-ви януари кукери и страховити чудовища минават през всяка къща, за да прогонят злото и орисат с добро, за здраве и берекет, за силна година, а събраните пари се ползват само и единствено за кукерския банкет.

kukerite-ot-pich-mahala-se-veseliha-na-koleden-banket-1kukerite-ot-pich-mahala-se-veseliha-na-koleden-banket-02kukerite-ot-pich-mahala-se-veseliha-na-koleden-banket-16kukerite-ot-pich-mahala-se-veseliha-na-koleden-banket-14kukerite-ot-pich-mahala-se-veseliha-na-koleden-banket03kukerite-ot-pich-mahala-se-veseliha-na-koleden-banket-11This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Кукерите от „Пич махала” се веселиха на коледен банкет

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×