Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Изтичане на газ от две цистерни усложнява ситуацията в Хитрино

kostov_buchvarova_hitrino

Усложнена е ситуацията в района на селото заради изтичане на газ, съобщиха от МВР. „Първи приоритет е да осигурим безопасността на хората, които в момента извършват операцията по източването на цистерните. Всичко останало е на втори план“, заявиха министър Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР, които оповестиха детайли по усложнената обстановка в района на с. Хитрино. Има известно усложняване на обстановката и изтичане на газ от две цистерни и това налага да обмисляме решенията в детайли. Много внимателно наблюдаваме ситуацията в Хитрино, обясни министърът на вътрешните работи. Най-важното е да предотвратим рисковете и е причина за забавяне на операцията.

Вътрешният министър призова жителите на селото да не се опитват да влизат в населеното място, защото има опасност за живота им. По думите на главния секретар на МВР Георги Костов ситуацията от снощи е много сериозна, има опасност от обгазяване на района. „Основната ни грижа е да няма риск за хората, които трябва да се справят с тази ситуация. На място са най-добрите специалисти, които са доброволци и рискуват живота си в момента“. Те работят в посока на вземането на най-точни професионални решения с оглед предприемане на най-малко рискови действия за преодоляване на възникналата опасна ситуация, обясни главният комисар.

Главният секретар също призова местните жители да не се опитват да преминават ограничителния периметър. Увери ги, че ще бъде намерен начин полицейските служители да раздадат фуража на животните. „Опасно е за живота и здравето на хората, нека да не се опитва никой да пробива блокадата”, предупреди той.

Ръководството на МВР отново подчерта, че първият приоритет е да се осигури безопасността на хората, които в момента извършват операцията по източването на цистерните.

DCIM100MEDIADJI_0082.JPG

МВР
МВР


This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Изтичане на газ от две цистерни усложнява ситуацията в Хитрино

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×