Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Perse Perëndimi nuk arriti të mësojë nga Azia, se si të luftohet koronavirusi

 


“Ne mund të përfitojmë mençuri me 3 mënyra. Së pari, përmes reflektimit, që është më fisnikja; së dyti, përmes imitimit, që është më e lehta; dhe e treta nga përvoja, që është më e hidhura ”. Këto fjalë janë ndër këshillat më të urta që na ka lënë si trashëgimi filozofi kinez Konfuci.

Kopjimi i të tjerëve, është mënyra më e shpejtë për të mësuar gjithçka. Fëmijët e vegjël mësojnë gjithçka duke kopjuar prindërit e tyre. Dhe fëmijët janë nxënës shumë të shpejtë.

Si të rritur, ne duam të nxjerrim në pah origjinalitetin e të menduarit tonë, dhe kemi prirjen  të ndiejmë turp kur kopjojmë të tjerët. Kjo është veçanërisht e vërtetë për evropianët dhe amerikanët.

Por aziatikët mendojnë ndryshe. Siç thoshte dikur mbreti izraelit Solomon:Njeriu i mençur mëson nga gabimet e të tjerëve, budallai duhet të mësojë nga gabimet e veta. Në biznes, nuk ka asgjë të pazakontë në analizimin e kompanive të suksesshme, dhe përpjekjen që pason

për të mësuar nga modelet e tyre të biznesit, ...


This post first appeared on Zerion, please read the originial post: here

Share the post

Perse Perëndimi nuk arriti të mësojë nga Azia, se si të luftohet koronavirusi

×

Subscribe to Zerion

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×