Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

2016 – Et tilbakeblikk

Et tilbakeblikk på 2016

Det er veldig lite igjen av 2016, og jeg som mange andre bloggere ønsker å ta et tilbakeblikk over 2016. Hva har skjedd?
Det er ingen tvil om at 2016 har vært et travelt år. Ikke bare for meg personlig, men også når det gjelder underholdning og teknologi. I dette innlegget får du en oversikt over noen av de viktigste (og litt mindre) viktige hendelsene i 2016!

Bli med meg og ta et tilbakeblikk på 2016! Alt det morsomme, interessante, teknologiske, underholdende og personlig som året har brakt med seg!

Underholdning

Underholdning er et av hovedtemaene på bloggen. Og her har det foregått ting som er alt fra bra, spennende til trist (som vanlig?).
Da er det bare å hoppe i det da, eller hva? Vi får begynne med en positiv ting!

 Pokémon Go

Omtrent på midten denne sommeren ble Pokémon Go lansert, først i visse land, blant annet USA, go deretter i flere. Til tross for den begrensede geografiske lanseringen slo spillet an globalt så fort det ble lansert. Og det resulterte blant annet i et megahopp i Nintendo sine aksjer som føk til topps.

Diverse antall ulykker økte rundt omkring i verden, folk gikk inn i hverandre, mistet oversikten mens de kjørte . Tyver og andre kriminelle handlinger har også  blitt oppdaget av Pokémon Go spillere. Mens andre kriminelle har brukt spillet til å lure intetanende mennesker inn for å stjele verdisaker og lignende.

Spillet nådde topplistene på diverse plattformer med høy hastighet; og ble faktisk så populært at Nintento’s serverne for spillet ved flere anledninger knelte. Noe som resulterte i at spillet sluttet enten delvis eller helt å fungere.

Når folk skjønte at Nintendo ikke tjente så mye som man opprinnelig trodde på suksessen, falt aksjen drastisk tilbake. Snakker om effektiv berg og dalbane!

Leonardo DiCaprio

Etter “kun” nominasjoner vant Leonardo DiCaprio til slutt en Oscar! Han vant til slutt beste skuespiller for sin rolle som Hugh Glass i Filmen The Revenant.

Skam

Skam-Serien fortsetter sin triumf-gang gjennom Norge. Det snakkes til om med om at Skam muligens skal bli årets ord (i norsk sammenheng altså!). Men Skam sin seiersgang skjer ikke bare i Norge, den foregår også i Skandinavia og Norden, samt ellers i verden. Jeg må til tross for dette innrømme at jeg bare har sett et par klipp fra serien. Og de klippene så jeg overraskende nok i skolesammenheng (den så du vel ikke komme?!)

The Expanse

Det har vært flere nye serier dette året, Mange av dem er fra Netflix. Og mange av favorittene mine kommer nettopp fra Netflix. The Expanse kom ut på norsk Netflix i å., Men serien hadde premiere forrige november/desember på SyFy og er også en av de seriene til tross for det jeg tidligere nevnte ikke av Netflix.

Netflix har følgende beskrivelse om serien:


Et par hundre år i fremtiden. En person forsvinner, og en etterforsker, kapteinen på et frakteromskip, og en diplomat går sammen for å avverge en krig.

Skuespillerne for hovedrollene er Thomas Jane, Steven Strait, Cas Anvar, Dominique Tipper, Wes Chatham, Paulo Costanzo, Florence Faivre, Shawn Doyle, Shohreh Aghdashloo og Frankie Adams. 

Med tanke på respons og det som på godt engelsk heter “Reception” så fikk sesong én på  Metacritic.com en score på 65% med gjennomsnitt på 7 av 10 basert på 22 anmeldelser. Mens sesongen på Rotten Tomatoes fikk en score på 76% med gjennomsnitt på 7 av 10 anmeldelser.

Du kan lese mer om den på Wikipedia. Eller lese anmeldelser og kritikeres meninger om serien på Metacritic eller Rotten Tomatoes. Eller se den på Netflix.

The Crown

Ny serie nummer to som jeg anser som god nok til å være i dette tilbakeblikket på 2016 er serien The Crown. Denne serien er produsert av Left Bank Pictures og Sony Pictures Television for Netflix. Serien er en biografisk historie om den Dronning Elizabeth den andres regjeringstid i Storbritannia.

Hele den første sesongen på 10 episoder ble lansert i typisk Netflix-stil klar for full binge-watching av hele serien den 4.

November.
Om denne serien har Netflix følgende beskrivelse:


Dette dramaet følger den politiske rivaliseringen og romatikken i dronning Elizabeth IIs regjeringstid samt hendelsene som formet andre halvdel av 1900-tallet.

Skuespillerne for hovedrollene er Claire Foy, Matt Smith, Vanessa Kirby, Eileen Atkins, Alex Jennings, Lia Williams, Jeremy Northam, Victoria Hamilton, Ben Miles, Greg Wise, Jared Harris, Stephen Dillane og John Lithgow.

The Crown fikk en vurdering på hele 91% på Rotten Tomatoes basert på 43 anmeldelser, med en gjennomsnittlig rating på 8,7 av 10. På Metacritic har serien en score på 81 av 100 basert på 29 kritikere. 

Les mer om serien på Wikipedia, Rotten Tomatoes eller på Metacritic. Eller se den på Netflix.

Designated Survivor

Enda en ny serie som jeg har sett som jeg synes var bra, om dog litt klisjé på enkelte områder. Kiefer Sutherland har hovedrollen i denne seiren, og er for en gang skyld ikke den harde mannen som alltid vet hva han skal gjøre, snare tvert imot, i begynnelsen virker han tildels klumsete, og garantert som en nybegynner, noe som i for seg ikke egentlig er vanlig for Kiefer, spesielt sammenlignet med hovedrollen hans i serien 24.

Netflix beskriver serien slik:


USA’s skjebne hviler i hendene til en ubetydelig byråkrat etter at et angrep på Washington utsletter regjeringen i denne fengslende politiske thrilleren. 

Skuespillerne for hovedrollene er Kiefer Sutherland, Natascha McElhone, Adan Canto, Italia Ricci, LaMonica Garrett, Tanner Buchanan, Kal Penn og Maggie Q.

På Rotten Tomatoes fikk den første sesongen en 85% rating basert på 52 anmeldelser mens serien fikk 71 av 100 basert på 35 anmeldelser på Metacritic. I tillegg slo pilotepisoden (den første episoden) den tidligere DVR-seere rekorden som tidligere var satt av piloten til How to Get Away with Murder som var på omtrent 7 millioner. Piloten til Designated Survivor fikk hele 7,67 millioner DVR-seere.

Les om serien på Wikipedia, Rotten Tomatoes, Metacritic eller gå direkte til serien på Netflix.

Paranoid

Nok en ny serie som i år kom ut på Netflix er miniserien Paranoid. Jeg var opprinnelig usikker på om jeg skulle begynne å se serien, da jeg ikke akkurat liker følelsen av å være paranoid (det er som regel en unødvendig følelse, som skaper mer problemer en nytte), men plutselig så var den i gang, og like plutselig var jeg ferdig.

Denne serien kan vel sies å være klisjé på visse områder, men synes ikke det nådde et nivå som ødela serien.

Netflix beskriver serien slik:


Når en kvinne blir funnet brutalt myrdet på en lekeplass, trekkes etterforskerne inn i en mørk konspirasjon på jakt etter morderen.

Skuespillerne for hovedrollene er Indira Varma, Robert Glenister, Dino Fetscher, Neil Stuke, Christiane Paul, Lesley Sharp, Michael Maloney, Kevin Doyle, Dominik Tiefenthaler, Polly Walker, Anjli Mohindra og Danny Huston.

Dessverre har ikke serien en kritiker score på Rotten Tomatoes ennå, men 66% av publikum likte den, og serien har en gjennomsnittlig vurdering på 3.8 av 5 basert på 9 anmeldelser. På Metacritic har seiren kun fått én kritiker anmeldelse, av Los Angeles Times med Lorraine Ali som ga den positiv anmeldelse med 70 av 100 som score. Eller har antall seere variert mellom rundt 6,5 millioner seere og rundt 4,5 millioner seere.

Les om serien på Wikipedia, Rotten Tomatoes, Metacritic eller gå direkte til serien på Netflix.

The OA

Jeg er til et visst nivå usikker på om denne skal med, men tar den likevel med. Serien er fylt med usikkerhet, tildels originalitet og mye mysteri. Serien kom ut på Netflix for kort siden, og distribuert av Netflix.

Netflix beskriver serien slik:


Syv år etter at hun forsvant fra hjemmet sitt, kommer en ung kvinne tilbake med mystiske nye evner, go rekrutterer fem fremmede personer til et hemmelig oppdrag.

Skuespillerne for hovedrollene er Brit Marling, Emory Cohen, Scott Wilson, Phyllis Smith, Alice Krige, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Brandon Perea, Ian Alexander og Jason Isaacs.

Les om serien på Wikipedia, Rotten Tomatoes, Metacritic eller gå direkte til serien på Netflix.

Fabeldyr og hvor de er å finne / Fantastic Beasts and Where to Find Them

Dette er en av årets filmer som i hvert fall traff meg midt i blinken om ikke mer presis enn det. Det var bare omtrent to uker etter at hunden min gikk bort, og hva er vel da bedre en film fra et av favoritt-universene mine, Harry Potter, som har masse dyr?!

Det er ikke bare derfor den var perfekt, det er også en av de mer originale filmene jeg har sett på en god stund, og til tross for å være i Harry Potter universet, er det likevel ikke en av de vanlige populære seriene som de siste årene har vært mest populære hos ungdom, og da sikter jeg til Divergent, Hunger Games, The Maze Runner og så videre. Men til tross for å være en original film, har den likevel utvilsomt et tydelig preg av Harry Potter universet, så det er tydelig at den er i samme univers, men et annet sted. Med andre ord: Original, men likevel så kjent og kjært.

Da denne filmen forståelig nok ikke er på Netflix, hovedsaklig pga. den ikke engang har kommet ut på DVD ennå da den fortsatt går på kino (etter over én måned, det er imponerende – dog, Avatar var på kino i nærmest et halvt år, så det er mye igjen, hehe). Dermed blir beskrivelsen fra Filmweb.no:


Dette er fortellingen om forfatteren og magizoologen Salmander Fisle (originalt Newt Scamander) og hans fabelaktige reiser for å oppdage magiske dyr. Handlingen foregår i New Yorks hemmelige magikermiljø, hele 70 år før Harry Potter leser boken hans på Galtvort.

Filmen er basert på boken med samme navn fra 2001.

Skuespillerne for hovedrollene er Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Colin Farrell, Carmen Ejogo, Ezra Miller, Samantha Morton, Ron Perlman, Jon Voight, Josh Cowdery, Ronan Raftery, Faith Wood-Blagrove, Jenn Murray, Johnny Depp og Zoë Kravitz.

Sist oppdatert den 28. Desember har filmen totalt tjent inn $747,5 millioner, hvorav $217,7 millioner kommer fra USA, og $528,8 kommer fra resten av verden. I følge Filmweb.no har totalt 256.590 mennesker sett filmen i Norge noe som gjør at filmen for øyeblikket er #13 på kinotoppen for 2016 (forøvrig skuffet over det, hadde ventet at den skulle være høyere oppe).

På Rotten Tomatoes fikk filmen en rating på 73% basert på anmeldelser av 256 kritikere med gjennomsnitt på 6,8 av 10. Metacritic gir filmen en score på 66 av 100 basert på anmeldelser fra 50 kritikere. De som svarte på en undersøkelse gjort av siden CinemaScore ga filmen en gjennomsnlittlig karakter på “A” på en “F til A+” skala, som gjør filmen til den sjette i Harry Potter universet til å få denne graden.

Les om filmen på Wikipedia, Rotten Tomatoes, Metacritic. Dessverre er den ennå ikke kommet ut på verken DVD eller noen (lovlige) streamingtjenester ennå, men du kan trolig fortsatt finne den på en kino nær deg ved å bruke Filmweb.

Jungelboken

Jungelboken hadde premiere i midten av April, og det er såpass lenge siden jeg har sett den at jeg ikke kan beskrive den så mye, men det jeg dog husker er at jeg den fortjente en plass i dette innlegget.

Dette er nok unødvendig, men amerikanske Netflix beskriver filmen slik:


Mowgli, who’s been raised in the jungle by wolves, leaves home on an adventure guided by black panther Bagheera and friendly bear Baloo.

Stemmene og skuespillerne for hovedrollene er Neel Sethi, Ritesh Rajan, Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Lupita Nyong’o, Scarlett Johansson, Giancarlo Esposito og Christopher Walken.

Filmen ble en suksess både i kritisk og kommersiell forstand. Totalt mangler filmen “bare” $44 millioner fra å nå én milliard dollar i inntekter, noe som resulterer i en plassering som #4 på topplisten over de mest inntektsinnbringende filmene i 2016, og #31 filmen gjennom tidene.

Ellers mottok filmen positive anmeldelser fra kritikere og anmeldere. Rosen var spesielt rettet mot filmes visuelle effekter, John Debney sin filmmusikk, stemme rollebesetningen, Jon Favreau sin regissering, og det at filme holder seg veldig tro mot den kjente og kjære animerte filmen.

Rotten Tomatoes ga filmen en rating på hele 94% basert på 268 anmeledelser med et gjennomsnitt rating på 7,8 av 10. 87% av publikumet som har stemt på Rotten Tomatoes likte filmen, og den har en samlet vurdering av publikum på 4,1 av 5 fordelt på nesten 90.000 stemmer. På Metacritic får filmen en score på 77 av 100 basert på 49 kritikere.

Publikum spurt av CinemaScore ga filmen en gjennomsnittlig score karakter på “A”, nok en gang i en skala på “F til A+”.

97 % ga filmen en A eller en B. Den fikk A både fra de under og over 25 årsgrupppen, mens den fikk A+ fra de under 18 år samt publikum over 50 år. En rekke store og kjente medier og aviser har rost filmen blant annet for de visuelle effektene og bruken av 3D, og sammenligner filmens bruk av 3D med filmer som Avatar og Life of Pi.
På Filmweb.no har filmen fått 7,1 av 10 fordelt på 3458 stemmer. 

Les om filmen på Wikipedia, Rotten Tomatoes, Metacritic. filmen har kommet ut på DVD for en god stund siden, du kan finne den på amerikansk Netflix, men den har foreløpig dessverre ikke funnet veien til det norske Netflix biblioteket. Her er en guide for hvordan du kan få amerikansk Netflix.

Filmmusikk

Som den filmmusikk gærne mannen som jeg er kan jeg dessverre ikke unngå å ta med dette.

Det har kommet mye bra filmmusikk også i år, for eksempel filmmusikken til Fabeldyr komponert av James Newton Howard hadde mye bra musikk. Howard er ellers kjent for filmmusikken til alle Hunger Games filmene, et par av Batman filmene med mer. 

Allegiant hadde også sine høydepunkter, og komponisten her er Joseph Trapanese, som er den samme komponisten som lagde for de to siste Divergent filmene han har også fått mye ros for filmmusikken han lagde i samarbeid med Daft Punk for Tron: Legacy (som også er en av mine – mange – favoritter).

En kanskje noe uventet film som også nådde høyt i filmmusikkverdenen er DreamWorks sin Trolls. Filmens hovedsingel, “Can’t Stop the Feeling!” som ble fremført av Justin Timberlake nådde #1 på 17 markeder og ble Justin’s første solo singel siden lanseringen av “The 20/20 Experience” i 2013. 

Videre ble musikken for filmen nominert til “Best Soundtrack” på “St. Louis Gateway Film Critics Association Awards 2016”. Videre ble Justin Timberlake nominert for “Outstanding Music Supervision – Film” i tillegg til “Best Soundtrack from a Movie” på “2016 Hollywood Music in Media Awards”. Videre vant hovedsingelen “Best Song Written for a Animation Movie” i seremonien. For å avslutte den lange rekken med det som kan anses som den viktigste nominasjonen ble sangen nominert for “Golden Globe Award for Best Original Song” samt “Grammy Award for Best Song Written for Visual Media”. Ganske imponerende, eller hva?

Ellers har seriene The Crown, Stranger Things samt Westworld fått ros for mye bra filmmusikk. 

Jeg har laget en Spotify spilleliste med tilbakeblikk på årets filmmusikk, jeg legger fortsatt til nye sanger, så den er ikke ferdig ennå. Hvis dere har noen forslag til sanger er det bare å foreslå!

Dødsfall

2016 har vært også vært et trist og langt år når det gjelder dødsfall, bare i film og TV universet har mange store personer nå tatt veien videre. Wikipeida har artikkelsiden for hvert årstall en oversikt over dødsfall i året, oversikten for 2016 ser ut til å være så lang og stor at de har droppet den i selve 2016 artikkelsiden, og laget en helt egen side for det.

Den populære og upopulære Severus Slur i spilt av Alan Rickman forlot var en av de første skuespillerne som forlot verdenen. Han sa adjø til verden den 14. Januar.

Sangeren Frank Sinatra Jr., sønnen til den kjente sangeren og skuespilleren Frank Sinatra døde den 16. Mars.En annen kjent sanger døde også i år, Leonard Cohen døde 7. November. 

Og så kommer vi til travle Desember, hvor Prinsesse Leia og Carrie Fisher sier farvel til verden og fansen etter et hjerteinfarkt som dessverre var mer alvorlig en ryktene sa. Hjerteinfarktet fikk hun mens hun var på flyreise den 23. Desember. Hun forlot verden den 27. Desember. På toppen av det hele får moren Debbie Reynolds hjerneslag den 28. Desember og døde samme dagen, én dag etter datterens død.

I kort tid etter Carrie døde skal moren ha sagt at hun ønsket å være sammen med datteren. Vi får håpe inderlig at universet oppfyller ønsket hennes.

Personlig

VGS & VG3

2016 har vært et travelt år. VG3 er virkelig og uten tvil et travelt år. 4 eksamener man skal forbedre seg til, som også gjerne er samlet på veldig kort tid, men ikke bare klarte jeg å få brukbare resultater til eksamen, klarte også å fullføre VG3 og dermed også VGS etter 4 lange og vanskelige år. Etter en skolegang på 14 vanskelige år var den plutselig over.

Sommerferie & Jobbsøk

Og da var “sommerferien” som ikke egentlig ikke kunne kalles ferie over meg. Og plutselig var den også over. Og så begynte jobbjakten. I oktober gikk jeg og fullførte jeg et jobbsøkerkurs for ungdom, og er den dag i dag fortsatt jobbsøker, dog muligens mens jeg er aktiv blogger.

Leo’s bortgang

En annen stor hendelse i livet mitt har vært at min ca. 11 år gamle hund i midten av November døde, noe som jeg fortsatt sliter med den dag i dag. Kort tid etter at han døde skrev jeg et minnedikt.

I disse juledager passer vi for øyeblikket på en hund for en venninne av mamma som for øyeblikket er på reise, noe som bare har gjort at bearbeidelsen av tapet har fått et forholdsvis stort tilbakesteg, noe som er synd da jeg var på god vei. Heldigvis er det nå bare et par dager igjen og så er det bare å begynne på den igjen.

Quenderin og Blogging

Jeg begynte denne bloggen i Februar i år, og det er etter å ha hatt flere bloggere, inkludert en med samme navn (Quenderin). Det er flere måneder siden jeg gikk forbi de mine tidligere blogger aktiviteten, antall innlegg og jeg har også blogget mye lengre enn det jeg har gjort de tidligere gangene på grunn av at andre ting har måttet ta igjen oppmerksomheten min (som for eksempel skole), så jeg har måttet slutte med blogging, men jeg jeg har alltid begynt igjen etter en stund. Men med snart 1 års blogging, med litt småpauser rundt eksamen og slik blogger jeg nå for fullt! Gøy!

Bloggen

Siden jeg begynte å blogge har jeg hatt mellom 30-50.000 lesere, vanskelig å si da det er forskjellige metoder å telle lesere på, og ingen er 100% nøyaktige. Alle disse leserne er fordelt på 39 innlegg. Og til sammen har jeg fått 79 kommentarer fordelt på innleggene.

Og litt statistikk

Vinneren av både lesere og kommentarer er forståelig nok innlegget om hvordan du kan få amerikansk Netflix, hvor jeg for tester tre forskjellige metoder i forhold til nettopp hvordan man kan få amerikansk Netflix. I tillegg til å teste metodene, viser jeg samtidig hvordan man metodene brukes for å få amerikansk Netflix. Du kan lese innlegget her.

Sosiale Medier

For et par uker siden kom bloggen også til sosiale medier.

Facebook:  
Twitter:  ​
Instagram:   
Pinterest:  

Setter pris på om dere følger bloggen på sosiale medier samt deler bloggen videre til venner som er interessert i Underholdning og Teknologi.  

Konkurranse!

For et par uker siden i anledning av første søndag i advent hadde jeg også bloggens første konkurranse, en konkurranse hvor premien var et gavekort fra iTunes på 250 kroner, du kan trykke her for å lese innlegget. Og her kan du finne ut hvem som vant konkurransen. Jeg skal ha en ny konkurranse så fort jeg får mulighet, så det er bare å følge med!

Design

Når jeg startet bloggen brukte jeg et av Blogg.no sine valgfrie design, etter det har jeg stadig gjort endringer på designet. Først litt her, og så litt der. Først en farge der, og så en annen farge der. Jeg hadde de første månedene en blogg med mørkt design, men etter å ha hatt en diskusjon med flere andre bloggere, så gikk jeg over til et lysere design, men da jeg ikke helt følte for å gå for en hel-hvit bakgrunn, endte jeg opp med et kompromiss: grå! Og slik har det vært siden. I mellomtiden har jeg lært mye om både HTML, CSS, Javascript og jQuery, som alle brukes i web-design. Jeg har nærmest skrevet om designet for hele bloggen, så mye (ikke alt selvsagt) er skrevet av meg, som er veldig morsomt!


Det har vært uten tvil vært et travelt år i år, så travelt at jeg verken har tid eller plass til å dekke alt, men her har du i hvert fall fått de viktigste hendelsene og tingene!

Det er ikke lenge før 2017 offisielt tar over etter 2016, hva slags planer og ønsker har dere for 2017? Uansett, bli med meg og spark av 2016 i kveld og la oss sammen ta et stort hopp til 2017 mot nye muligheter, nye sjanser, nye drømmer, glede, sorg, underholdning, familie, venner og så mye mer! 

Ønsker alle et godt nytt år, så sees vi i 2017!

Hilsen Marius



This post first appeared on Quenderin, please read the originial post: here

Share the post

2016 – Et tilbakeblikk

×

Subscribe to Quenderin

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×