Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

SUA Alegeri. Cine va fi viitorul presedinte ale Statelor Unite

Trump vs Hillary

America își alege azi cel de-al 45-lea președinte, după o campanie electorală plină de surprize, de la desemnarea lui Donald Trump (70 de ani) în postura de candidat al Partidului Republican la Casa Albă și până la dezvăluirile privind neregulile legate de e-mailurile trimise de candidata Partidului Democrat, Hillary Clinton (69 de ani), pe vremea când era secretar de stat al SUA. Alegătorii americani votează nu doar pentru desemnarea viitorului președinte al SUA, ci se pronunță și cu privire la reînnoirea mandatelor a 34 dintre cele 100 de locuri ale Senatului și pentru cele 435 locuri în Camera Reprezentanților.

Democrații speră să reia controlul în Senat, dominat în prezent, la fel ca și Camera Reprezentanților, de aleșii republicani. Douăsprezece state își vor alege și guvernatorii, iar în mai multe state avea loc referendumuri asupra unor chestiuni precum legalizarea marijuanei și abrogarea pedepsei capitale.

Candidata democrată Hillary Clinton a obținut 71,63% din voturi în insula Guam, iar republicanul Donald Trump 24,16%, după numărarea tuturor celor 32.0721 de voturi din acest teritoriu american din Pacific, transmite EFE.

“Locul de unde încep Statele Unite”, aflat pe un fus orar cu 15 ore înaintea Washingtonului, nu desemnează niciun elector în colegiul electoral de 538 de electori care desemnează președintele SUA. Votul din Guam are o semnificație pur simbolică, dar din 1980 încoace candidatul preferat de alegătorii din insulă a fost întotdeauna cel care a câștigat până la urmă alegerile, arată agenția de presă citată, conform Agerpres.ro

Cine va castiga alegerile urmeaza sa vedem in orele urmatoare cam la orele 6:00 dimineata orele Romaniei vom sti aproximativ 90% cine a castigat alegerile din SUA.This post first appeared on Radio Etno Mania, please read the originial post: here

Share the post

SUA Alegeri. Cine va fi viitorul presedinte ale Statelor Unite

×

Subscribe to Radio Etno Mania

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×