Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

youtube seo rehberi

YouTube SEO Rehberi & Sıralama Faktörleri

Muhtemelen, YouTube’un, çoğu çevrimiçi işletme tarafından henüz değeri tam olarak anlaşılamamış DEVASA bir trafik kaynağı olduğunu söylememe gerek yok.

Güzel görüntülenme sayıları elde etmek için ise videolarınızın Google ve  YouTube sıralaması na odaklanmanız gerekecek.

Bugün sizlere, videolarınızın hem Google hem de YouTube’daki sıralamasını nasıl yükseltebileceğiniz dâhil olmak üzere, YouTube SEO’nun tüm detaylarını göstereceğim.

Adım #1: Video anahtar kelimeleri bulma

SEO’daki hemen her şey gibi, YouTube SEO işlemi de Anahtar kelime araştırmasıyla başlar.

Hedefiniz, Google’ın ilk sayfasındaki YouTube sonuçlarına sahip anahtar kelimeleri bulmaktır.

Bunlara, “Video Anahtar Kelimeleri” denir.

10 sonuç içeren normal bir SERP (Arama Motoru Arama Sonuçları) sayfasının aksine, Google, Video Anahtar Kelimeleri için çok sayıda video sonucu sunmaktadır:

Genel olarak Google, belli anahtar kelimeler için video sonuçları gösterme eğilimindedir:


• Nasıl yapılır anahtar kelimeleri (“kek nasıl yapılır”)
• İncelemeler (“Bluehost incelemesi”)
• Öğreticiler (“WordPress kurulumu”)
• Fitness ya da sporla alakalı her şey (“Kardiyo kick boks”)
• Komik videolar (“Sevimli hayvanlar”)

Bir video anahtar kelimesi bulduğunuzda, ilgili anahtar kelime ile ilgili ayda en az 300 arama yapıldığından emin olmak için Google Anahtar Kelime Planlayıcı’yı kullanın.

Adım #2: YouTube Kullanıcı Deneyimini Aklınızda Tutarak Videonuzu Planlayın


İçerik kalitesini ölçmek için büyük ölçüde backlinkleri kullanan Google’ın aksine, YouTube’un böyle bir lüksü yoktur. Peki, bunun yerine ne kullanıyorlar? Kullanıcı deneyimi elbette.

YouTube kullanıcı deneyiminiz ne kadar iyi sinyal verirse, sıralamanız o kadar yüksek olur.

Aslına bakarsanız, videonuzun daha iyi bir kullanıcı deneyimi varsa rakiplerinizden 10 kat daha fazla izlenme oranı yakalayabilirsiniz:

Videonuzun senaryosunu hazırlarken ve videonuzu oluştururken, bu son derece kritik YouTube kullanıcı deneyimi sinyallerini aklınızda tutun:

İzleyici tutma oranı: Videonuzu seyretme eğiliminde olan insanların yüzdesi (ne kadar yüksek, o kadar iyi).


Yorumlar: Eğer insanlar yorum yapıyorsa, muhtemelen videodan zevk almışlardır (ya da en azından izlemişlerdir).

İzledikten sonra abone olma: Eğer birisi, videonuzu izledikten sonra kanalınıza abone olmuşsa, muhteşem bir videoya sahip olduğunuza dair DEVASA bir sinyal gönderilir.

Sosyal paylaşımlar: Videonuzu Twitter ve Google+ gibi sosyal medya sitelerinde paylaşan kişi sayısı.


Favoriler: Videonuzu favorilerine ya da “Daha Sonra İzle” çalma listelerine ekleyen kişi sayısı.


Beğenenler/Beğenmeyenler: Ne olduğu yeterince açık, değil mi?

Videolarınızın nasıl performans gösterdiğini görmek isterseniz, Youtube İstatistik leri incelemeniz gerekir. Kullanıcı deneyimini YouTube Analytics’inizde görebilirsiniz:

Birinci sınıf bir video yapıyorsanız, yüksek “izleyici tutma oranı”, beğeniler, yorumlar ve YouTube’un bir videoda görmekten hoşlandığı şeyleri yapıyorsunuz demektir.

Videonuzu en az 5 dakika uzunlukta yapın.

Bir diğer ipucu: Videonuzun en az 5 dakika uzunluğunda olduğundan emin olun. Bu konuda çok kapsamlı testler yaptık ve +5 dakikalık videoların kısa videolara oranla ÇOK daha iyi performans gösterdiğini keşfettik.

Örneğin, “WordPress” anahtar kelimesi için YouTube’da arama yaparsanız, en iyi 4 video’dan 2’si bir saat üzerinde sürer.

Adım #3: Videonuzu Yükleyin ve Optimize Edin

Bir Video Anahtar Kelimesi bulduğunuza ve son derece etkileyici +5 dakikalık bir video oluşturduğunuza göre, artık videonuzu yükleme zamanı…

Video Dosya Adı: Mutlaka hedeflenen anahtar kelimeyi (örnek: snowboard) içermelidir. Ancak öncesinde ya da sonrasında başka bir kelime daha ekleyin, böylece anahtar kelime spam gibi görünmez. Örneğin, kış_sporları_kayak_ve_snowboard.mkv

Video Başlığı: Anahtar kelimenizin, seçtiğiniz başlığın en başında yer aldığından emin olun. Mümkünse, video başlığınız anahtar kelimenizle başlasın. Örneğin, eğer anahtar kelimeniz “kilo verme” ise, video başlığınız şöyle bir şey olmalıdır:

Kilo Verme İpuçları: Fazla Kilolara Elveda Diyeceğiniz 5 Yöntem.

Açıklama: Çoğu kişi, YouTube’a bir video yüklediğinde, açıklama kısmına özensizce birkaç kelime yazıp geçer.

Bu İNANILMAZ bir hatadır. Google’ın, videonuzun içeriğini izleyemeyeceğini veya dinleyemeyeceğini unutmayın.

Bunun yerine, videonuzun ne hakkında olduğunu belirleyebilmek için, videonuzun metin başlığına ve açıklamasına güvenir.

Bu nedenle, anahtar kelimenizin 3-4 kez geçtiği yaklaşık 200 kelimelik bir açıklama yazarak, Google’a ihtiyacı olan bilgiyi verin.

Youtube etiket oluşturma (Youtube tag): Anahtar kelimenizi ilk etiket olarak ekleyin ve yanına ilgili birkaç anahtar kelime daha ekleyin. Bu kadar basit.

Adım #4: Yüksek Tutmalı Görünümler

Söz konusu YouTube görüntülemeleri olduğunda, hem kalite hem de miktar SON DERECE önemlidir. İşte, videonuzu gerçekten izleyen ÇOK sayıda görüntüleme elde etmenin yolu:

Videonuzdan Quora ya da Diğer Soru-Cevap Sitelerinde Bahsedin: Yapacağınız tek şey videonuzun konusuyla ilgili bir soru aramak.

Soruyu bulduğunuzda videonuzun linkini paylaşın. Ya da daha iyisi, videonuzu cevabınızın içine yerleştirin.

E-posta İmzanızda Videonuza Link Verin: Size e-posta gönderen kişiler (mesela anneniz) genellikle sizi seven insanlardır. Dolayısıyla, e-posta imzanıza son videonuzun linkini eklediğinizde, inanılmaz bir hızla yüksek tutma oranına sahip görüntülemeler elde edersiniz.

Videolarınızı Blog Yazılarına Yerleştirin: Bir blog yazısı yazarken (ister kendi sitenize yazıyor olun isterseniz bir başkasının sitesine konuk yazar olun), kendi kendinize şöyle düşünün: “Bu yazının neresine YouTube videosu koyabilirim?”

Sosyal Medya: Videonuzu Twitter, Facebook ve Google+’daki takipçilerinizde paylaşın (biliyorum basit görünüyor, ancak ne kadar çok kişinin bunu yapmıyor oluşuna şaşıyorum!).

Bonus 1 – Rakibinizin Kanal İsmini Etiket Olarak Kullanın

Aynı kanalın YouTube aramalarında defalarca gösterildiğini fark ettiğinizde, muhtemelen “ben de nasıl böyle olabilirim?” diye merak ediyorsunuzdur. Rakibinizin videolarında “ilgili video” olarak listelenmenizin sinsi bir yöntemi var.

Videolarınızdan birinde, rakibinizin kanal ismini etiket olarak ekleyin. Örneğin, eğer bu kanalın anahtar kelimenizi domine ettiğini fark ettiyseniz:
Videonuza WatchMojo.com şeklinde bir etiket eklemeniz yeterlidir. Bu ipucu, videonuzun, o kanaldaki videolar izlenirken yandaki “ilgili videolar” kısmında daha çok gösterilmesini sağlar. Bu da sizin için daha çok gösterim demektir.

Bonus 2 – Daha fazla İzlenme Almak için Önerilen Video Kullanın

YouTube, “Öne Çıkan Video” adlı son derece güçlü bir özelliğe sahiptir. Ve bu özellikle, yüksek öncelikli videolarınıza daha fazla görüntülenme kazandırmak oldukça kolaydır.

Nedir bu özellik?
İnsanlar videolarınızdan birini izlerken görünen, basit küçük bir grafikten ibarettir. Bu grafik, insanları farklı bir video izlemeye teşvik eder:
Bu özelliği kullanan PEK kimse görmüyorum. Muhtemelen bunun nedeni, özelliğinde YouTube’un içinde bir yerlerde gizlenmiş olmasıdır.
İşte böyle kuracaksınız:

1- Öncelikle, YouTube Kontrol Paneli kısmına gidiyorsunuz.
2- Sol tarafta yer alan Kanal Ayarları sekmesini açıyorsunuz.
3- “Öne Çıkan Video” kısmından videonuzu, başlama süresini seçiyorsunuz ve “Güncelle” butonuna tıklıyorsunuz.

The post youtube seo rehberi appeared first on Egezon.



This post first appeared on Web Tasarım İstanbul, please read the originial post: here

Share the post

youtube seo rehberi

×

Subscribe to Web Tasarım İstanbul

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×