Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ghid de achiziție pentru un mobilier de grădină perfect

Cum alegi un mobilier grădină perfect?

Iată că a venit vara și chiar dacă temperaturile nu sunt atât de ridicate cum se anunțau prin iarnă, chiar dacă ploile parcă nu încetează să ne viziteze și ne tot stropesc de la o zi la alta, prietenii tăi tot vin în vizită din când în când, pentru a bea o bere și a sta de vorbă în curtea casei tale. Din păcate, scaunele și masa de plastic pe care le ai încă de când te-ai mutat, s-au uzat și nu prea mai pot fi folosite în perfectă siguranță. Așa că iată-te acum uitându-te pe internet după un nou mobilier de grădină.

Din fericire pentru tine, noi, cei de la Cutiamica.ro, ne-am gândit să te ajutăm cu un ghid de achiziție pentru astfel de accesorii, atât de importante pentru cei care stau la casă. Așa că citește acest articol, care cu siguranță îți va fi de folos în alegerea unui mobilier de terasă perfect.
 

Mobilier de grădină – ghid de achiziție

Cu un mobilier de grădină bun, te vei bucura mai mult de vară. Conversațiile vor fi mai bune, vizitele prietenilor mai lungi și bunăstarea generală mai ridicată, datorită confortului oferit de către băncile sau scaunele alese. Dacă în privința design-ului, nu îți putem da prea multe sfaturi, gusturile fiecăruia fiind unice, iată câteva aspecte de care ar fi bine să ții cont.
 

Confort

Pentru a te bucura de cât mai mult timp petrecut afară, un mobilier de grădină trebuie să fie, în primul rând, confortabil. Scaunele și canapelele trebuie să ofere un bun suport lombar. Înălțimea lor este bine să fie una adecvată, astfel încât picioarele să se poată relaxa. Brațele să fie la un nivel optim, capitonate cu materiale moi și durabile.
 

Funcționalitate

Cam câți prieteni îți vin în general în vizită? Ai loc și pentru o canapea, sau alegi doar scaune? Cât de mare să fie masa? Dorești să strângi mobilierul iarna sau îl lași pe toată perioada anului afară? Toate aceste aspecte sunt foarte importante și vor dicta tipul de mobilier de grădină pe care îl vei alege.
 

Îngrijire

De preferat ar fi să mergi pe mâna unor modele care sunt simplu de îngrijit și care nu necesită prea mare bătaie de cap. Desigur, dacă ai o terasă acoperită, poți alege mobilier de grădină ceva mai pretențios. Depinde foarte mult de curtea și de nevoia ta.
 

Materialul din care este fabricat

Un aspect foarte important înainte de alegerea unui mobilier de grădină este materialul din care acesta este fabricat. Fiecare dintre variante vine atât cu beneficii, cât și cu dezavantaje, iar acestea vor fi prezentate în cele ce urmează.
 

Mobilier de grădină din lemn

Lemnul este unul dintre cele mai bune materiale din care pot fi fabricate piesele de mobilă utilizate la exterior. Este foarte rezistent și se păstrează foarte bine în timp. În plus, oferă un aspect foarte plăcut, natural, ceva mai zen spațiului în care este montat, plus că se potrivește de minune cu o multitudine de stiluri arhitecturale.

În ceea ce privește tipul de lemn, totul ține de bugetul alocat acestei achiziții. Vei avea foarte multe opțiuni, de la tec la stejar sau chiar mobilier de terasă fabricat din varietăți lemnoase exotice. Alegerea îți aparține. Nu uita că lemnul lucrează în timp, așa că va trebui tratat o dată la câțiva ani.
 

Mobilier de grădină din ratan

Cu toții știm cum arată ratanul, însă aproape sigur nu sunt mulți care cunosc cu adevărat ce este acest material. Ratanul este o plantă ce crește în zonele tropicale și care este foarte asemănătoare unei vițe-de-vie. Ajunge până la lungimi de zeci de metri și, atunci când este împletit, devine unul dintre cele mai rezistente materiale folosite în fabricarea mobilei.

Dacă alegi un mobilier de grădină din ratan, ar fi bine să știi că, spre deosebire de bambus, acesta are un miez solid, motiv pentru care este mai durabil. Față de răchită, se destramă mult mai greu. Cu toate acestea, nu rezită la fel de bine ca lemnul natural în fața intemperiilor.
 

Mobilier de grădină din aluminiu

Tipul acesta de mobilier nu este unul care să se potrivească tuturor arhitecturilor. Liniile drepte și formele pătratice simple, nu se vor adapta foarte bine unei case tradiționale, spre exemplu. În schimb, se vor plia perfect pe stilul minimalist. Aluminiul se va comporta foarte bine în fața intemperiilor, este simplu de întreținut și va rezista mult în timp.

Ca dezavantaje, putem aminti faptul că majoritatea seturilor de mobilier de grădină emag din aluminiu sunt mici și vor veni formate din două, patru sau maxim șase scaune. În plus, materialul se va încinge foarte tare din cauza soarelui și vei simți un disconfort vara, dacă nu ești atent și te atingi de el.
 

Mobilier de grădină din fier forjat

Un mobilier de grădină din fier forjat este fix opusul aluminiului în ceea ce privește design-ul. Acesta va veni cu niște curbe foarte frumoase și forme adecvate caselor construite, mai degrabă într-un stil tradițional și mai puțin celor bazate pe un stil minimalist.

Cu toate că estetic se prezintă excelent, fierul vine cu destul de multe dezavantaje. În primul rând, trebuie tratat încontinuu, altfel va rugini. Nu rezistă bine în fața intemperiilor. Se încinge foarte rău de la soare. Seturile sunt unele mici de două sau patru persoane, rar de șase. Sunt extrem de grele, deci nu îți va fi ușor să le manipulezi.
 

Mobilier de grădină din ratan sintetic

Din ce în ce mai multe persoane aleg să meargă pe mâna unui mobilier de grădină din ratan sintetic. Materialul este, practic, un plastic, ce imită destul de bine ca formă și culoare varianta naturală. Acesta este ieftin, vine într-o multitudine de forme, design-uri și culori, este extrem de simplu de întreținut și face față tuturor tipurilor de intemperii. Poate fi lăsat afară atât pe ploaie, cât și în perioada de iarnă.

Seturile sunt unele mari, adesea compuse din canapele + fotolii, având loc chiar și 12 persoane la masă. Și unde mai pui că nici nu sunt deloc grele, putând fi mutate cu ușurință în jurul curții. Singurul dezavantaj pe care l-am putut observa ar fi faptul că variantele cele mai ieftine se vede că sunt lucrate nu foarte profesionist.
 

Mobilier de grădină din plastic

Acest tip de mobilier de terasă reprezintă cea mai ieftină variantă existentă pe piață. Este fabricat din PVC, extrem de ușor, iar cel mai adesea seturile sunt compuse din masă + scaune. Vin cu o rezistență crescută la umiditate, dar nu atât de mare în fața vânturilor puternice. Totodată, cu timpul, radiațiile solare vor schimba culoarea plasticului și îl vor face casant.

Desigur, pe lângă aceste materiale principale, mai există și alte opțiuni. Putem enumera aici bambusul, răchita sau chiar rafia. Dar noi am considerat că cele șase variante ce au fost aduse la cunoștință acoperă mare parte a intereselor, buzunarelor și gusturilor.
 

Formă și design

După cum vei observa, există extrem de multe forme și design-uri pe care seturile de mobilier de grădină le vor avea. În primul rând va trebui să te decizi asupra numărului de locuri de care ai nevoie. Apoi, gândește-te dacă vrei o canapea sau mai multe scaune. Și nu în ultimul rând, ia în calcul și arhitectura casei tale. În funcție de toate aceste elemente, alege materialul și forma care se potrivesc cel mai bine.
 

Concluzii

Așa cum probabil ți-ai dat seama, alegerea unui mobilier de grădină perfect pentru terasa ta nu este chiar atât de simplă. Dar, folosindu-te de sfaturile din acest ghid de achiziție, cu siguranță vei găsi modelul ideal.

Articolul Ghid de achiziție pentru un mobilier de grădină perfect apare prima dată în Cutiamica.ro.



This post first appeared on Cutiamica, please read the originial post: here

Share the post

Ghid de achiziție pentru un mobilier de grădină perfect

×

Subscribe to Cutiamica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×