Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Top cele mai buna antibiotice naturale

Anumite plante au efect antibiotic natural, față de tratamentele farmaceutice care sunt supuse proceselor chimice și care pot da reacții adverse. Plantele ajută organismul să lupte împotriva microorganismelor care tind să afecteze sistemul imunitar.
Uite care sunt cele mai bune antibiotice pe care natura ți le pune la dispoziție, le ai și tu prin casă cu siguranță. Profită cât mai mult de ele pentru a avea o sănătate de fier.
Usturoiul tratează infecțiile
Plantă-condiment folosită ca medicament eficient contra infecțiilor respiratorii și gastrointestinale. Deși consumul lui lasă un miros greu de suportat, nutrimenții din compoziția usturoiului ucid virusurile, bacteriile, ciupercile și, în același timp, au efecte anticancerigene.

Mușețelul, varianta naturală a cortizonului
Crește pe toate marginile de drum, dar asta nu îl împiedică să dețină puteri antiinflamatoare asemănătoare cortizonului. Ceaiul de mușețel este indicat în infecțiile intestinale, respiratorii, dar și în ulcer gastric. Infuzia se prepară din 2 lingurițe cu flori la 200 ml de apă clocotită. Inhalațiile sunt excelente în răceală, bronșită, sinuzită. Sub formă de gargară, mușețelul combate infecțiile bucale și ale faringelui.
Cimbrul, antibioticul săracului
Cunoscut pentru aroma deosebită pe care o dă mâncării, cimbrul  are un puternic efect dezinfectant și antimicrobian la nivelul plămânilor, bronhiilor, stomacului și intestinelor. Benefic în răceală, gripă, bronșită, tuse convulsivă, infecții urinare. Toarnă 250 ml de apă fiartă peste 2 lingurițe cu cimbru, lasă la infuzat 10 minute, apoi strecoară și bea 2 căni de ceai pe zi.
Sunătoarea tratează rănile
Florile de culoare galbenă ale sunătoarei au proprietăți antiinflamatoare și dezinfectante, fiind extrem de utile și în infecții intestinale, ulcer gastric, afecțiuni hepatobiliare. Infuzia se obține dintr-o linguriță cu plantă la 200 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 30 de minute, apoi se strecoară. Se recomandă consumul a 2-3 căni pe zi, între mese.
Propolisul întărește imunitatea
Tratează diverse infecții virale și bacteriene cu propolis. Este un excelent fortifiant al sistemului imunitar. Poți să folosești 20 de picături de tinctură de propolis în puțină apă cu 30 de minute cel puțin înaintea mesei.

Ponturi

Pentru a scăpa de febră cel mai indicată este salcia, datorită conținutului de acid salicilic. Toarnă o cană cu apă clocotită peste o linguriță cu scoarță de salcie uscată și măcinată, lasă la infuzat 20 de minute. Poți să o combini cu mușetel pentru a masca gustul amărui.

În caz de bronșită, pune câteva picături de ulei esențial de eucalipt sau lămâie într-un vas de aromoterapie și inhalează vaporii emanați.
 


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Top cele mai buna antibiotice naturale

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×