Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Tuna kiremitçi: Ben Yazmayı Seven Bir Müzisyenim

Kadir Has Üniversitesi’nin Cibali Kampüsü’nde her ay farklı bir yazarı okuyucuyla buluşturan ve geleneksel hale gelen “Haliç Okumaları”nın dördüncüsü ünlü yazar ve müzisyen Tuna Kiremitçi’nin katılımıyla gerçekleşti.

TUNA KİREMİTÇİ, “UÇAN HALILARIN AYRODİNAMİK SORUNLARI”NDAN BİR BÖLÜM OKUDU

Müzik kariyerinde de edebiyatta olduğu gibi başarılı işlere imza atan Tuna Kiremitçi, Kadir Has Üniversitesi’nde sanatseverlerle bir araya geldi. Yazar, “Uçan Halıların Ayrodinamik Sorunları” eserinden bir bölümü katılımcılara okudu ve Kalem Ajans kurucusu Nermin Mollaoğlu ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi, hakkında merak edilenleri cevaplandırdı.

“Müzik yaparken evimde, yazarken deplasmanda hissediyorum”

Kendisini ‘yazmayı seven bir müzisyen’ olarak tanımladığını ifade eden Kiremitçi, “17 yaşından beri müzik yapıyorum, hayatımı buradan kazanıyorum. İyi bir okurum. Okumak ve yazmak benim için çok kıymetli. Edebiyat dünyasındaki yerimi, ne kadar iyi bir yazar olduğumu bilmiyorum. Ancak bir müzisyen olarak edebiyat dünyasında yer almanın bana çok katkısı oldu. Çok değerli insanlarla bu sayede bir araya geldim. Şarkı yazarken, beste yaparken bunun çok faydasını gördüm. Müzik yaparken evimde, yazarken deplasmanda hissediyorum” dedi.

“Yazarken kilitlendiğiniz, üretemediğiniz anlar oldu mu, olduysa bunu nasıl aşıyorsunuz, ilham gelmesini bekliyor musunuz?” sorusu üzerine “Yazmaya başlamanın en iyi yolu, yazmaya başlamak” diyen Kiremitçi; “Hayatımda hiç ilham gelmedi bana. Yazmaya karar verdiğim anda yazmaya başlıyorum. İlk paragraf kötü, ikinci paragraf daha az kötü, üçüncüsü daha da az kötü gelmeye başlıyor. İlham gelmesini beklemek yerine yazmaya başlıyorum. Başa dönüp ilk sayfaları tekrar yazmak mümkün. Yazdıkça, sayfalar arttıkça açılmaya; yazdıklarınızı beğenmeye başlıyorsunuz. Bu beğenme ve hoşlanma duygusu deyim yerindeyse gaza getiriyor sizi. Ben yazmaya başladığımdan beri böyle olduğunu düşünüyorum. İlhamın benim için ifade ettiği şey bu” dedi.

Her harfe bir kelime

Nermin Mollaoğlu’nun alfabedeki her harfin Tuna Kiremitçi’ye ne çağrıştırdığını sormaya başlamasıyla başlayan samimi sohbet, katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Mollaoğlu’nun ‘A’ demesi üzerine ‘Ayabakanlar’ diyen Kiremitçi, “İlk şiirlerimi Enver Ercan’ın desteğiyle Varlık Dergisi’nde yayınlama imkanı buldum. Onun yönlendirmesiyle Gençlik Ödülleri’ne başvurdum ve mansiyon aldım. Bir sonraki sene tekrar katılmamı istedi ve katıldım. Bu sefer ödül aldım ve bu sayede ilk şiir kitabım yayınlandı. İnanamamıştım. 1994 yılında ilk kitabım ‘Ayabakanlar’ yayınlandı. Çok çalışıyordum. Yazmanın ilhamdan çok çalışmaya, mesai harcamaya bağlı olduğunu keşfetmiştim. Bu keşif geri kalan hayatımda bana çok yardımcı oldu” ifadelerini kullandı. ‘B’ harfinde ‘Beste’ diyen Kiremitçi, şiirlerin beste yapmasında çok etkili olduğunu belirterek, “Şairler, bestekarlığın kıyısında dolaşan, müzik duygusu olan insanlar. Şiirle ilgilenmiş olmama çok şey borçluyum” dedi.

Tuna Kiremitçi, söyleşi sonunda kitaplarını da imzaladı.



This post first appeared on Haberimport.com - Güncel Haber, Gündemdeki Haber, please read the originial post: here

Share the post

Tuna kiremitçi: Ben Yazmayı Seven Bir Müzisyenim

×

Subscribe to Haberimport.com - Güncel Haber, Gündemdeki Haber

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×