Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Erektil Disfonksiyon Hastalığı

Erektil Disfonksiyon Hastalığı

Yaygın olarak iktidarsızlık olarak adlandırılan Erektil Disfonksiyon (ED), erkekler için cinsel birleşmenin sağlıklı bir şekilde sağlanamaması durumudur. Ancak Erektil Disfonksiyon Hastalığı çoğu insanlarda kalıcı değildir bazı sebeplere dayanan bu hastalık; eğer sebepler ortadan kaldırılırsa düzelebilir.

Bazı hastalarda depresyon uzun süreli kaygı stres Erektil Disfonksiyon Hastalığı nedeni olabilir. Fizyolojik olarak Erektil Disfonksiyon Hastalığı kişide sabah saatlerinde sertleşme olmayan kişilerde sorun psikolojik değildir. Tedavi edilmesi gerekir.Bununla birlikte, erken teşhis ve tedavi bu sorunun üstesinden gelmeye yardımcı olabilir. Bu nedenle, Erektil Disfonksiyon Hastalığına yakalandığınızı fark ettiğinizde doktorunuzu ziyaret etmeniz önemlidir.Bundan sonra, penis ve testislerin dikkatli bir şekilde incelenmesi ve sinirlerin uyarılacağı çeşitli fizik muayene yapılacaktır.

Tam kan testi : CBC olarak da bilinen kan testi değerlendirilirken anemi hastalığının olup olmadığı da araştırılır cinsel organ kanla dolduğundan, hastada kansızlık varsa sorun oluşabilir. Anemik olan erkekler genellikle düşük sayıda kırmızı kan hücre sayısına sahiptir ve genellikle ED’nin daha yaygın nedenlerinden biri olan yorulma yaşarlar.

Dubleks Ultrason : Doku lekesi, arteroskleroz ve venöz sızıntı gibi problemleri kontrol etmek için iç vücut dokularının görüntüsünü üreten yüksek frekanslı ses dalgaları önerilebilir. Muhtemelen ereksiyonu teşvik edecek bir ilaç verilir, böylece penis faal iken ultrason yapılabilir. Aynı test penis sarkık haldeyken de uygulanabilir.

Noktmun Penil Tumescence: Normal koşullar altında, erkekler uyku halindeyken 5-6 kez  ereksiyon olurlar ve tam bir ereksiyon eksikliği sinir fonksiyonuna veya dolaşım sorununa işaret edebilir. NPT, uyurken erkeklerdeki sertleşme işlevini ölçer. Bu testin gerçekleştirilebileceği üç yol vardır: anlık ölçme yöntemi, gerinim ölçme yöntemi ve elektronik cihaz yöntemi ile ölçüm yapılabilir.

İdrar tahliyesi : Bir insanın idrarını analiz ederek bir çok sağlık bilgisi elde edilebilir. Bu test vücudunuzdaki protein, şeker veya hormon seviyelerindeki herhangi bir anormalliği ortaya çıkarabilir. Şeker hastalığı ve böbrek hastalıkları gibi yaygın ED’ye neden olan koşullar genellikle bir idrar testi ile tespit edilir.

Lipid profili : Normal bir kan testi ile aynı şekilde yürütülen bu işlem vücudunuzdaki yağ veya lipid seviyelerini ölçer. Bazen, yüksek kolesterol veya yağ seviyeleri arterlerin sertleşmesine neden olur ve bu da kanın penise dolaşımını etkiler.

Hormon çalışmaları: Erkeklerde iki ana seks hormonu mevcut olup, bu hormonlardan herhangi birinde anormal olup olmadığını Erektil problemlere neden olup olmadığını kontrol etmek için bir kan testi önerilebilir.

Tiroid fonksiyon testi : Tiroid bezinin temel fonksiyonlarından biri vücuttaki seks hormonlarının üretimini düzenlemektir. Bu nedenle beynin bir anormalliğinin cinsel hormon eksikliğine neden olup olmadığını kontrol etmek için bir tiroid fonksiyon testi yapılır.

Erektil Disfonksiyon Hastalığı, Tiroid fonksiyon testi,ereksiyon, Erektil Disfonksiyon

The post Erektil Disfonksiyon Hastalığı appeared first on Medcezir.net.



This post first appeared on Medcezir.Net - Teknoloji, Sağlık, Güzellik Ve B, please read the originial post: here

Share the post

Erektil Disfonksiyon Hastalığı

×

Subscribe to Medcezir.net - Teknoloji, Sağlık, Güzellik Ve B

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×