Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

هوش هیجانی چیست [چطور آن را ارتقا دهیم]

به راستی واقعا هوش هیجانی چیست ؟ هوش هیجانی، همان طور که توصیف شده است، توانایی درک احساسات و اطلاعات احساسی و احساسات برای افزایش تفکر است.
اعتقاد بر این است افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند، می توانند انواع مشکلات مربوط به احساسات را با سرعت و دقت حل کنند.
هوش هیجانی به توانایی فرد در مدیریت و کنترل احساسات و توانایی کنترل احساسات دیگران اشاره دارد. به عبارت دیگر، آنها می توانند احساسات دیگران را نیز تحت تاثیر قرار دهند.
انواع مختلفی از هوش وجود دارد، و این کار ما این است که کشف کنیم که آنها چه هستند و چگونه آنها را در زندگی ما ادغام کنیم. منابع هوش را می توان در تقسیم ها اندازه گیری کرد. اکثر ما با IQ یا فاکتور هوشمند آشنا هستیم، که عمدتا با توانایی ما برای حفظ کردن، بازیابی موارد از حافظه و استدلال منطقی ما مرتبط است.

همچنین یک رقمی تازه و جدید، CQ یا کنجکاوی وجود دارد که به توانایی یک نفر برای انگیزه قوی برای یادگیری یک موضوع خاص اشاره می کند. آنچه که من در طول تحقیقات انجام می دهم، زمان زیادی را صرف می کنم و در کار با مشتریان و سازمان ها، تمرکز بر هوش هیجانی است.

تعریف هوش هیجانی:

(همانطور که ابتدا توسط پژوهشگران پیتر سلاووی و جان مایر، اما توسط نویسنده نویسنده دانیل گولمن در کتاب شناخته شده خود، معروف شده)

” توانایی شناخت، درک و مدیریت احساسات خود است. احساسات دیگران را درک کنید، آنها را درک کنید و آنها را تحت تاثیر قرار دهید.
در عمل، این بدان معنی است که آگاه باشید که احساسات می توانند رفتار ما را تحت تاثیر قرار دهند و به مردم (مثبت و منفی) تاثیر بگذارند و یاد بگیرند که چگونه این احساسات را مدیریت کنند – هم خود ما و هم دیگران – مخصوصا وقتی که ما تحت فشار هستیم. “

دانلود محصول : آموزش مدیتیشن و خودهیپنوتیزم

اول باید بدانیم هوش هیجانی چیست؟

همه ما شخصیت های مختلف، خواسته ها و نیازهای متفاوت و شیوه های مختلف نشان دادن احساساتمان را داریم. حرکت به وسیله این همه درک و هوشمندانه به ویژه اگر ما امیدواریم که در زندگی موفق شویم. این جایی است که هوش هیجانی مهم می شود.
هوش هیجانی توانایی تشخیص احساسات شما است ، درک آنچه آنها به شما می گویند، و درک کنید که چگونه احساسات شما بر افراد اطراف شما تاثیر می گذارد.
این نیز شامل درک شما از دیگران است: زمانی که شما درک می کنید که چگونه احساس می کنید، این به شما اجازه می دهد تا روابط را به طور موثر تر مدیریت کنید.
افردی که دارای هوش هیجانی بالایی هستند معمولا در اکثر کارهایی که انجام می دهند، موفق هستند. آیا می دانید چرا؟ چون این افراد دقیقا همان هایی هستند که مدیران در تیم خود می خواهند. از آنجا که آنها باعث می شوند دیگران احساس خوبی داشته باشند، در زندگی بسیار راحت تر از افرادی که به راحتی خشمگین هستند یا ناراحت می شوند، در کار تیمی شرکت می کنند و بر روی اطرافیان خود تاثیر گذار هستند.

ویژگی های هوش هیجانی چیست

دانیل گولمن ، روانشناس آمریکایی، در کتاب خود با عنوان “چرا هوش هیجانی بیش از IQ مهم است؟” را در سال ۱۹۹۵ منتشر ساخت، پنج عنصر را تعریف کرد که هوش هیجانی را تعریف می کند:

۱ . خودآگاهی:

افرادی که دارای هوش هیجانی بالایی هستند معمولا بسیار آگاه هستند  . آنها احساسات خود را درک می کنند، و به همین دلیل، آنها اجازه نمی دهند که احساساتشان به آنها حکومت کنند. آنها به این دلیل که به شهود خود اعتماد می کنند اعتماد به نفس دارند و احساسات خود را از کنترل خارج نمی کنند.
آنها همچنین مایل به نگاه صادقانه به خود هستند. افراد با هوش هیجانی بالا از نقاط قوت و ضعف خود می دانند و در این زمینه ها کار می کنند تا بتوانند بهتر عمل کنند. بسیاری از مردم بر این باورند که این خودآگاهی بخش مهمی از هوش هیجانی است.

۲ . خود تنظیمی:

این توانایی به معنای کنترل احساسات و موانع است. افرادی که خودتنظیم می کنند معمولا اجازه نمی دهند که خودشان بیش از حد عصبانی یا دچار حسادت شوند و تصمیمات پر سر و صدا و بی دقت نداشته باشند. آنها قبل از اینکه آنها عمل کنند فکر می کنند. ویژگی های خود مراقبتی، تفکر، راحتی با تغییر، یکپارچگی است و توانایی گفتن نه در مقابل دیگران می باشد.

۳-انگیزه:

افراد با درجه بالایی از هوش هیجانی معمولا انگیزه دارند  . آنها مایلند نتایج فوری را برای موفقیت درازمدت به تعویق بیاندازند. این افراد بسیار مولد هستند، یک چالش را دوست دارند و در هر کاری که انجام می دهند، بسیار موثر هستند.

۴ . همدلی:

شاید این از مهمترین عناصر هوش هیجانی باشد. یکدلی  توانایی شناسایی و درک خواسته ها، نیازها و دیدگاه های افراد اطراف شما است. افراد با همدلی در شناخت احساسات دیگران حتی اگر آن احساسات واضح نباشد. در نتیجه، افراد مضطرب معمولا در مدیریت ارتباطات عالی نیستند.
آنها از برداشتن کلیشه و قضاوت بیش از حد اجتناب می کنند و زندگی خود را در یک راه بسیار باز و صادقانه زندگی می کنند.

۵ . مهارت های اجتماعی:

معمولا آسان است با افراد با مهارت های اجتماعی خوب صحبت کنید و نشانه دیگری از هوش هیجانی بالا باشد. کسانی که مهارت های اجتماعی قوی دارند معمولا بازیکنان اصلی تیم خود هستند. اول از همه به موفقیت خود متکی هستند، آنها به دیگران کمک می کنند تا در حال توسعه و درخشش باشند. آنها می توانند اختلافات را مدیریت کنند، ارتباط برقرار کنند، و سرپرستی در ایجاد و حفظ روابط هستند.
همانطور که احتمالا پی برده اید، هوش هیجانی می تواند کلید موفقیت در زندگی شما باشد، به خصوص در حرفه و کار شما. توانایی مدیریت افراد و روابط در همه رهبران بسیار مهم است، بنابراین توسعه و استفاده از هوش هیجانی خود می تواند راه خوبی برای نشان دادن دیگران به رهبری درون شما باشد.

برای مثال، افرادی با هوش هیجانی بالا می توانند با دقت احساسات را در چهره ها درک کنند. چنین افرادی همچنین می دانند که چگونه از عواطف احساسی در زندگی خود برای ترویج نوع خاص تفکر استفاده کنند.
آنها می دانند که غم و اندوه تفکر تحلیلی را ارتقا می بخشد و بنابراین ممکن است ترجیح دهند که در صورت خستگی نادرست (با توجه به انتخاب) چیزها را تجزیه و تحلیل کنند.
مردم هوش هیجانی را نیز به معنایی که احساسات منتقل می کنند را درک می کنند. آنها می دانند که افراد عصبانی می توانند خطرناک باشند، لذا بدان معنی است که کسی می خواهد به دیگران بپیوندد و برخی از افراد غم انگیز ترجیح می دهند که تنها باشند.
انسان هایی که می دانند هوش هیجانی چیست همچنین می دانند که چگونه احساسات خود و دیگران را مدیریت کنند. آن ها درک می کنند که وقتی خوشحال هستند، بیشتر از زمانی که غمگین یا ترسیده باشند، در جمع پذیرفته خواهند شد.

آیا هوش هیجانی وجود دارد؟

برای بررسی اینکه هوش هیجانی چیست ابتدا باید بررسی کرد آیا هوش هیجانی وجود دارد؛ پیتر سالووی، دیوید کاروسو تعدادی از ابعاد توانایی هوش هیجانی را توسعه دادند.
همه ما احتمالا مردمی را می شناسیم، یا در محل کار یا در زندگی شخصی مان دیده ایم، که واقعا شنونده خوبی هستند. مهم نیست که چه وضعیتی را در اختیار داریم، همیشه به نظر می رسد که آنچه را می گویند و چگونه آن را می گویند، به طوری که ما ناراحت نشویم. آنها مراقب و معقول هستند، و حتی اگر ما راه حل مشکل خود را پیدا نکنیم، معمولا احساسات امیدوار کننده و خوش بینانه را بیشتر می کنیم.
ما احتمالا همچنین افرادی را می شناسیم که در مدیریت عواطف خود موفق هستند. آنها در شرایط استرس زا عصبانی نیستند. در عوض، آنها توانایی نگاه کردن به یک مشکل و آرام یافتن یک راه حل را دارند. آنها تصمیم گیرندگان عالی هستند و می دانند زمانی که به شهود خود اعتماد کنند. با این وجود، صرف نظر از نقاط قوت آنها، معمولا مایل به درک صحیح خود هستند. آنها انتقاد را خوب می دانند و می دانند وقتی از آن برای بهبود عملکرد خود استفاده کنند.

افرادی مانند این دارای درجه بالایی از هوش هیجانی هستند. آنها خود را به خوبی می شناسند و همچنین قادر به درک نیازهای عاطفی دیگران هستند.
آیا دوست دارید بیشتر شبیه این باشید؟ همان طور که بیشتر مردم بر این باورند که هوش هیجانی به همان اندازه به توانایی فنی به موفقیت حرفه ای اهمیت می دهد، سازمان ها به طور فزاینده ای از آن در هنگام استخدام و تبلیغ استفاده می کنند.
به عنوان مثال، یک شرکت بزرگ لوازم آرایشی به تازگی با تجدید نظر در روند استخدام خود، برای فروشندگان برای انتخاب کارمندان بر اساس هوش هیجانی ملاک های انتخاب خود را تغییر داد.   
در نتیجه این تغییرات، افرادی که با سیستم جدید استخدام شدندبه طور متوسط ۹۱ هزار دلار بیشتر از فروشندگان سیستم قدیمی در افزایش فروش موثر بوده اند. همچنین هماهنگی در کار گروهی کارکنان در میان گروهی که برای هوش هیجانی بالای خود انتخاب شده است، به طور قابل توجهی بالاتر بوده است.

راه ارتقاء هوش هیجانی چیست

خبر خوب این است که هوش هیجانی می تواند آموخته و توسعه یابد. همچنین با استفاده از مهارت های خود در پنج زمینه فوق، از این استراتژی ها استفاده کنید:
مشاهده کنید که چگونه به مردم واکنش نشان می دهید. آیا قبل از دانستن تمام واقعیت ها به قضاوت عجله می کنید؟ آیا شما کلیشه ای دارید؟ صادقانه به چگونگی تفکر و ارتباط با دیگران نگاه کنید. سعی کنید خود را در جای خود قرار دهید و باز بودن و پذیرش دیدگاه ها و نیازهای آنها بیشتر باشد.
به محیط کاری خود نگاه کنید. آیا به دنبال موفقیت خود هستید؟ دانستن نقاط ضعف می تواند یک فرصت فوق العاده باشد و این بدان معنا نیست که شما خجالتی هستید و یا اعتماد به نفس نداشتید. هنگامی که شما با فروتنی می پندارید، می گویید که می دانید که چه کاری انجام داده اید و می توانید در مورد آن مطمئن باشید. به دیگران فرصتی برای روشن شدن بگذارید. روی آنها تمرکز کنید و بیش از حد برای تحسین برای خودتان نگران نباشید.
خود ارزیابی کنید امتحان هوش هیجانی تان را امتحان کنید  . نقاط ضعف شما چیستند؟ آیا مایل هستید قبول کنید که شما کامل نیستید و در بعضی مناطق می توانید کار کنید تا شخصیتتان بهتر شود؟ شجاعت خود را به طور صحیح نگاه کنید. این قطعا می تواند زندگی شما را تغییر دهد.
قابلیت بررسی چگونگی واکنش به موقعیت های استرس زا داشته باشید. آیا شما هر بار که تاخیری ایجاد می کنید ناراحت می شوید یا چیزی اتفاق نمی افتد که شما می خواهید؟ آیا دیگران را سرزنش یا عصبانی می شوید، حتی زمانی که گناه آنها نیست؟ توانایی آرامش و کنترل در شرایط دشوار بسیار ارزشمند است، چه در دنیای کسب و کار و چه خارج از آن. هنگامی که همه چیز به اشتباه به نظر می رسد، احساسات خود را کنترل کنید.
مسئولیت پذیر باشید  برای اقدامات شما اگر به احساسات کسی آسیب رساندید، به طور مستقیم عذرخواهی کنید. نادیده گرفتن آنچه شما انجام دادید و یا اجتناب از فرد. اگر شما یک تلاش صادقانه انجام دهید تا همه چیز درست شود، مردم معمولا مایل هستند که ببخشند و فراموش کنند.
قبل از این اقدامات را انجام دهید، بررسی کنید که چگونه اعمالتان بر روی دیگران تاثیر می گذارد. اگر تصمیم شما بر روی دیگران اثر می گذارد، خودتان را در جای دیگران قرار دهید. آنها چگونه احساس می کنند اگر این کار را انجام دهید؟ آیا این تجربه را می خواهید؟ اگر شما باید اقدام کنید، چگونه می توانید به دیگران برای مقابله با اثرات کمک کنید؟

امتیاز کلیدی هوش هیجانی چیست

اگرچه هوش عادی برای موفقیت در زندگی حیاتی است، اما هوش هیجانی برای دستیابی به اهداف خود بسیار مهم است. بسیاری از مردم معتقدند که این اطلاعات حداقل به اندازه اطلاعات منظم مهم است و بسیاری از شرکت ها از آزمون یا تست هوش هیجانی برای استخدام کارمندان جدید استفاده می کنند.

هوش هیجانی آگاهی از اعمال و احساسات شماست و این که چگونه آنها را در اطراف شما تاثیر می گذارد. همچنین به این معنی است که شما به دیگران اهمیت میدهید، به خواسته ها و نیازهایتان گوش دهید تا بتوانید با آنها در بسیاری از سطوح مختلف همپوشی یا شناسایی کنید. لطفا شما هم نظرات خود را درباره هوش هیجانی با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته هوش هیجانی چیست [چطور آن را ارتقا دهیم] اولین بار در موفقیت. پدیدار شد.



This post first appeared on Success, please read the originial post: here

Share the post

هوش هیجانی چیست [چطور آن را ارتقا دهیم]

×

Subscribe to Success

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×