Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

10 vinkkiä parempaan myyntiin kirppiksellä


Kirpputorilla myyminen on hyvä tapa päästä turhasta tavarasta eroon sekä saada hieman taskurahaa. Muuttaessamme Tampereelle kävin kaikki tavarat lävitse ja sitä turhaa roinaa riitti! Olisi ehkä ollut fiksumpaa ensin syynätä tavara ja sitten vasta muuttaa, mutta siihen meillä ei ollut aikaa kun kaikki tapahtui aika nopeasti. Tavaroiden etsiessä omaa paikkaansa muuton yhteydessä on helppo huomata mitä sitä oikeasti tarvitsee ja mitä ei. 

Lohjalla tuli sen verran monta vikatikkiä kirpputorien kanssa, että olen nykyään todella tarkka mihin tavarani vien myyntiin. Jo pelkästään kirpputorin yleisilmeen pitää olla todella siisti ja henkilökunnan palvelualttius ratkaisee tuonko sinne tavarani myyntiin vai en. On monta kirpputoria mihin en enää sisälle mene, sillä palvelu on ollut todella kehnoa ja osassa jopa törkeää. Sellaiseen paikkaan ei huvita viedä myöskään omia  tavaroitaan myyntiin. Joskus tulee annettua uusi mahdollisuus, mutta jos asiakaspalvelija ei pidä työstään sen huomaa. 



Yhtä lailla jos menet kampaajalle ja jälki on huonoa, kerrot siitä varmasti kaikille ja huono maine kiirii todella nopeasti ympäriinsä. Sen sijaan, jos saat hyvää ja onnistunutta palvelua menet uudestaan ja äänestät niin sanotusti jaloillasi. Sama pätee mielestäni monenkin muun asian suhteen pienistä putiikeista suuriin marketteihin ja kahviloista ravintoloihin. Asiakaspalvelu ei ole jokaiselle, mutta hyvä asiakaspalvelu jää mieleen.


Myyjänä itsepalvelukirpputorilla olen pitänyt paljon Kirppari Kalle palvelusta, josta voi myyntiä seurata reaaliaikaisesti sovelluksen sivuilta tai puhelimella itse sovelluksesta, jonka voi ostaa erikseen Googlen Play kaupasta. Kirppari Kallessa on myös helppo käydä hinnoittelemassa tuotteet ja sen jälkeen kirpputorilla tulostamassa tarralaput. Kirppari Kallen käyttäminen on helppoa ja jos se on sinulle uusi, niin saat varmasti avun sen käyttöön kirpputoriltasi! 

Kokosin yhdessä Swap & Vintagen henkilökunnan kanssa teille vinkkejä, kuinka voisit saada parempaa myyntiä ensi kerralla itsepalvelukirpputorilla ja löydät lopusta vielä alennuskoodin heille!


1. Täytä pöytä järkevästi, liian tyhjä pöytä ei myy, mutta toisaalta tupaten täysi pöytä menee helposti kaaokseksi ja karkottaa ostajat tiehensä.

2. Kiinnitä hintalaput kunnolla; Kirjoihin ei kannata niitä liimata, erityisesti pokkareihin se jättää ikävän jäljen! Mielummin klemmarilla sisäsivulle. Vaatteisiin taas sopii hakaneula, mutta huomasin myös klemmarin olevan tähän todella hyvä! Jos aikaa on niin lappujen kiinnittäminen ensin pahviin ja siitä narulla vaatteisiin on todella siisti tapa ja vaikuttaa myös pöydän yleisilmeeseen. Vahvaliimainen teippi ei ole suositeltavaa tai lapun liimaaminen keinonahkaan, sillä se vie helposti pintaa mennessään. Astioissa kannattaa suosia teippiä + huomaamatonta paikkaa.

3. Vaikka kirpputorilla siivottaisiinkin pöytä niin käy kuitenkin myyntijakson aikana järjestämässä, tuomassa tavaraa lisää tai vaihtamassa sitä. Tarkista myös hintalaputtomat tuotteet ja käy vilkaisemassa muiden pöytiä ettei sinne ole eksynyt tavaraasi.

4. Käytä oikeankokoisia henkareita, muuten osa vaatteista on helposti lattialla pahimmillaan tallottuna. Henkarit tulevat yleensä talon puolesta!

5. Kukaan ei maksa ikävä kyllä tunnearvosta esineissä, hinnoittele kirppishinnoin ja jos et osaa niin pyydä siihen apua.


6. Huonokuntoinen tavara karkoittaa ostajat, ensivilkaisu pöytään ratkaisee!

7. Kerro lapulla mitä pöydästä löytyy (naisten vaatteita koko M, kenkiä koko 39-40 ..). Myös koon merkitseminen hintalappuun helpottaa ostajaa.

8. Voit jakaa pidempää myyntijaksoa niin, että aluksi esim. naisten vaatteita, sen jälkeen lasten jne. Jos pöydässä on kaikkea voi se helposti myllätessä muuttua sekamelskaksi. Nopeasti myös huomaa jos vähän lajittelee, että mikä on nyt in ja mikä ei. Pöydän voi myös jakaa ystävän kanssa, se onnistuu helposti jos käytössä on Kirppari Kalle.

9. Myy aina vain sesonkituotteita, kesällä kukaan ei halua ajatella tai nähdä pilkkihaalareita tai talvikenkiä.

10. Ei aikaa myydä itse? Käytä täysipalvelua! Se kannattaa silloin jos on paljon tavaraa. Swap & Vintagella se kestää 18 päivää, maksaa 25€ + puolet myynnistä (huom. Jos noudetaan kotoa niin 40€). Kun ulkopuolinen hinnoittelee saat tuotteet helpommin myydyksi (tunnearvo puuttuu ja kirpputorilla tiedetään tavaran arvo todella hyvin). Tämä vaihtoehto on ollut Swap & Vintagella todella suosittu ja asiakkaat olleet tyytyväisiä! 


Loppuun haluaisin vielä sanoa, että hyvä myynti vaatii aikaa, sitoutumista ja oikeasti sitä vaivannäköä. Tavaraa ei voi vain käydä hylkäämässä pöydälle ja käydä viikon päästä käärimässä rahoja taskuun. Hinnoittele realistisesti, tarkkaile hintoja myyntijakson aikana, käy siistimässä pöytää sekä pidä pöydässä vain ehjää puhdasta vaatetta ja tavaraa. Pienet asiat vaikuttavat ja eikö niin, että sinäkin haluaisit oikeasti päästä niistä tavaroistasi eroon, etkä tuoda niitä takaisin pölyttymään kellariin?


Kirpputori Swap & Vintage 58 sijaitsee Tampereen Hervannassa osoitteessa Lindforsinkatu 4. 

Uudet aukioloajat 1.7.2017 alkaen ovat
Ma – To 11-19
Pe – La 11-17
Su suljettu

Koodilla turkoosejaunelmia saat -10% normaalihintaisesta myyntijaksosta koko heinäkuun ajan!


Mitä vinkkejä sinulla on kirpputorilla myyville?



postaus toteutettu yhteistyössä Kirpputori Swap & Vintage 58 kanssa


This post first appeared on Turkooseja Unelmia, please read the originial post: here

Share the post

10 vinkkiä parempaan myyntiin kirppiksellä

×

Subscribe to Turkooseja Unelmia

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×