Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Waar let ik op bij het kiezen van een incassopartner?

Heeft u nog geen ervaring met Het Kiezen Van de juiste incassopartner of bent u op zoek naar de juiste incassopartner? Dit artikel zal u door middel van vijf adviezen begeleiden opdat u de meest verantwoorde en juiste keuze maakt.

Vertrouwen is het belangrijkste uitgangspunt in het kiezen van de geschikte partner. Zo moet het incassoproces niet alleen gericht zijn op het incasseren van de vordering maar net zo goed op het behouden van uw klanten.

1. Wat kost incasso u?
   • Wat zijn de kosten die berekend worden, wanneer alleen de hoofdsom geïncasseerd wordt?
   • Wat is de hoogte van de provisie kosten die berekend worden?
   • Wat gebeurt er als er niet wordt geïncasseerd of er sprake is van terugtrekking?

Incassokosten worden normaliter op de debiteur verhaald. Maar vaak wordt vergeten dat als deze kosten niet op de debiteur verhaald worden, u deze kosten zult moeten voldoen. Veelal dient u dossierkosten te betalen voor een vordering die niet geïncasseerd wordt, houdt u rekening met dit bedrag.

2. Hoe vaak heeft uw incassopartner contact met u?
   • Wanneer krijgt u een statusoverzicht van de vordering?
   • Zijn er online mogelijkheden?
   • Heeft u inspraak op de onderhandelingen die plaats vinden tijdens het invorderingsproces?

Contact is een zeer belangrijk uitgangspunt bij incasso. Als uw incassopartner zowel voor, tijdens als na het incasseren contact met u onderhoudt weet u altijd waar u aan toe bent. Soms moet er een betalingsregeling worden overeengekomen, dit dient altijd in samenspraak te zijn met u als klant.

3. Wat voor verbintenis heeft u met uw incassopartner?
   • Dient u abonnementskosten te betalen?
   • Wat is de duur van het contract

Het onderscheid tussen incassobureaus is behalve de benadering van uw debiteuren tevens het contract. Als u een verbintenis aangaat volgens een betaald contract, moet u zich afvragen is dit de moeite waard? Waar ligt hierin de meerwaarde? En wat is de duur van het contract?

4. Wat levert incasso u op?
   • Worden deelbetalingen wel direct uitbetaald of dient u hierop te wachten?
   • Blijft de debiteur klant nadat er benaderd is?

Hoofdzaak bij incaso is uiteraard dat e.e.a. oplevert. Een van de zaken hierin is ook om direct over gelden te beschikken die u behoren toe te komen. Hier kunt u denken aan deelbetalingen die direct aan u worden overgemaakt. Daarnaast moet bij incasso bovenal centraal staan dat de debiteur wel een langere termijn relatie dient te blijven.

5. Wat als u gerechtelijk dient te gaan?
   • Hoe vaak eindigt een vordering van uw incassopartner gerechtelijk?
   • Wordt deze gerechtelijke fase ingelast in samenspraak met u?

Soms zal een incasso gerechtelijk moeten gaan. Hiervan dient u van te voren wel duidelijk te weten wat u kunt verwachten. Als de vorderingen van uw incassopartner te regelmatig in de gerechtelijke fase belanden dan kunt u hier vraagtekens bij zetten. Daarnaast dient u altijd volledig geïnformeerd te worden over dit proces. Tenslotte kan een te lage vordering veel te duur zijn om een gerechtelijke fase in te gaan.

Als allerlaatste dient u rekening te houden met websites waar uw incassopartner een slechte review krijgt.. Hierbij kunt u tevens denken aan programma’s als Kassa en Tros Radar.

Kortom weegt u alle factoren goed af voordat u een definitieve keuze maakt.

Aertery is gespecialiseerd in het verbeteren van u werkkapitaal met o.a. debiteuren- outsourcing- en incassodiensten, samen zorgen we voor een structurele gezondere organisatie.


This post first appeared on New York City Luxury Hotel, please read the originial post: here

Share the post

Waar let ik op bij het kiezen van een incassopartner?

×

Subscribe to New York City Luxury Hotel

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×