Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

A fi sau a nu fi – prezent in Social Media

Tags: sunt daca

Desi retelele sociale Sunt in prezent un adevarat trend, nu am putut sa nu sesizez reticenta multor persoane cunoscute cu privire la utilizarea acestora. Motivele pentru care prefera sa nu se lase corupti de social media pot fi cele mai diverse, iar supozitia ca ar fi inchisi la minte cu siguranta nu este unul dintre ele.

In majoritatea cazurilor dorinta de a pastra confidentialitatea datelor personale si de a nu „expune” detalii ale vietii private in mediul online este accentuata de temerile create de cazurile mediatizate ale celor care au abuzat de retelele sociale si care au cazut prada unor situatii mai mult sau mai putin nefavorabile. Vorba veche din popor „Prudenta este mama intelepciunii” in mod clar isi spune cuvantul, indiferent ca ar fi ceva de ascuns de ochii celorlalti sau nu.

Temerile altora au pornit de la abuzurile care au avut loc atunci cand unii dezvoltatori ai anumitor retele au pierdut controlul lor si in mod „accidental” informatiile cu caracter privat ale anumitor persoane au fost utilizate in diferite scopuri. Simpla asaltare a  mailului personal cu o tona de oferte pe din partea  companiei x care a aflat datele tale dintr-o retea sociala poate deveni enervanta, mai ales Daca iti umple casuta cu tone de mailuri.

Alti oameni, carora le pasa prea putin de parerea altora, reusesc sa treaca peste temerile de mai sus dar se lovesc de o alta situatie care ii dezamageste. Convinsi intr-un final de acea retea minune ce „merita efortul si riscul”, ajung in timp sa se plictiseasca sau – mai rau – sa se simta ofensati ca dintr-un grup la inceput elitist reteaua se transforma intr-un trend la care incepe sa adere oricine. Si cand zic oricine ma refer inclusiv la acele categorii de persoane care poate nu si-ar avea locul acolo. Cred ca intr-un fel asta este si o mare lacuna in majoritatea retelelor sociale: sunt deschise maselor. Pentru ce ar vrea cineva cu scaun la cap sa faca parte dintr-un grup deschis tuturor celor aflati cu mult sub nivelul sau?

In Romania sunt multe astfel de retele a caror stafeta a cazut drastic in timp. Hi5 cred ca este una dintre ele. Facebookul e acum la putere si totusi, in ciuda evolutiei ascendente a numarului de utilizatori, calitatea acestora scade urmand traseul Hi5. Partea buna insa e faptul ca dezvoltatorii se chiuie in permanenta sa ii aduca imbunatatiri, adaptate mai ales la nevoile pretentiosilor ( trebuie sa recunosc ca aici criteriile de filtrare si de protectie a datelor personale au un grad de finete din ce in ce mai mare).
Linked In si Twitter? Nu au atins inca pragul maxim la noi (personal, lucrul acesta ma bucura) dar din nefericire sunt cele mai afectate de dezinteresul celor care ar avea multe de spus si care ar merita sa fie acolo.

Cat de necesare sunt in final toate acestea? In ce masura depindem de ele? In ce masura conteaza pentru noi sa fim prezenti acolo? Maine apar altele mai noi, mai atractive, mai trendy… am putea sa le ignoram dar in final, daca nu suntem prezenti acolo, e ca si cand am pierde trenul.  E la alegerea noastra daca vrem sa stam pe peron sa privim cum pleaca, sau daca ne suim in el si plecam sa exploram lumea.

Ti-a placut ce am scris? Atunci trimite si altora!

Daca vrei sa afli cat mai rapid cand scriu ceva nou, te poti abona prin rss. De asemenea ma poti urmari si pe Twitter.

Want to see my posts in your language?  Google translator can help you make an idea!




This post first appeared on Outside The Box! | Just Another WordPress.com Webl, please read the originial post: here

Share the post

A fi sau a nu fi – prezent in Social Media

×

Subscribe to Outside The Box! | Just Another Wordpress.com Webl

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×