Sjorkjeis @ Planet Earth Photography Blog

Mijn blog gaat over m'n hobby fotografie maar ook over de dingen des levens: vakanties, uitstapjes, enz

Total indexed: 25 posts

Blog Directory  >  Design Blogs  >  Photography Blogs  >  Sjorkjeis @ planet earth Photography Blog

Uganda october 2014 part II

Uganda October 2014 Part II
Maandag 27/10
Vandaag terug richting Lira met onderweg een stop voor een bezoek aan de neushoorns. Die neushoorns werden met uitsterven bedreigd en leven nu in een beschermd gebied.
Dit gebeurt vooral te voet omdat het gebied grotendeels voorzien is  van een laag water.
Na een kleine wandeling door moeder natuur kwamen we en groep neushoorns tegen die we uiteindelijk tot zo'n 15m konden naderen.
Gewoon niet over nadenken maar doen :)
De gids: als ze jou kant opkomen dan gewoon achter en dikke boom gaan staan... er dan inklimmen is nog beter... Wij: ok...
Het bezoek was kort, maar de moeite waard.
Wat het hotel betreft: zelfde hotel, andere kamer, zelfde Chinezen :)

Dinsdag 28/10
Eindelijk toch een eindje hardlopen met een collega die sinds afgelopen weekend onze groep versterkt. We krijgen meer dan voldoende aandacht en lopen tussen en over de putten in het wegdek met de zon als extra verwarming. Lekker!
Daarna de rit van 5u naar het noordelijke Adjumani. 5 Uur rijden en 5 graden warmer: Bakken! Het hotel is in renovatie en dat is niks te vroeg. Tijdens mijn vorig verblijf kwam het water uit het plafond als ik ging douchen.

Woensdag 29/10
Ik heb vanuit ons kikkerlandje een filter meegenomen die ze vandaag (hopenlijk) kunnen plaatsen. Dit is een test die ervoor kan zorgen dat ze minder vervuiling krijgen in het leidingwerk, metingen en reservoirs. Daarnaast bekijken we het magazijn en als laatste nemen we werkinstructies door die ze kunnen gebruiken om het onderhoud en operations naar een hoger niveau te tillen. Leest iedereen nog mee?
installatie van het filter
De haan die vanmorgen trouwens totaal niet was gesynchroniseerd met mijn wekker heeft twee opties : tijdzone aanpassen of wegwezen! Ik kan hem natuurlijk ook vervangen door een geit, daar kan ik tenminste om lachen  :). De werkdag in Adjumani verliep goed en warm. Het concept van de andere dorpen passen we hier ook weer toe en dat werkt prima. 's Avonds een hapje eten bij de Arra Fishing Lodge waar we vorige keer de nijlpaarden tegen kwamen op het meer. Het was donker waardoor we weinig van de mooie natuur konden zien maar de vele vuurvliegjes maakten dit wel deels goed.

Donderdag 30/10
Kort na de middag zitten onze werkzaamheden erop in Adjumani en gaan we terug naar Lira. Terug koeler en een beter hotel. We keren met een goed gevoel terug en volgende keer zien we hopelijk (zoals in de andere dorpen) de resultaten van ons werk.
watermeter met slot
Vrijdag 31/10
Het zat niet in de planning maar omdat ik toch "te vroeg" wakker was ben ik maar gaan hardlopen. Tijdens het lopen beginnen mensen te lachen omdat ze me waarschijnlijk gewoon voor gek verklaren waar ik hun dan ook 100% gelijk in geef.
Na een kantoordagje gooien we de Ugandese riem eraf en regelen we een taxi voor onze trip naar Murishion Falls. Komend weekend gaan we naar dat park met wilde dieren en watervallen, Let it be!

Zaterdag 1/10
The Murishion Falls is een nationaal park met een oppervlakte van 3860km2 en bevat vele soorten wilde dieren. Met een taxi zijn we na een paar uur in het park en toen we net binnenreden viel de bull-bar er al af. Een half uur later vertraagt de taxi voor putten in het wegdek waarbij een nijlpaard uit zijn plas water komt en naar ons toe rent. De chauffeur voorkomt verdere schade aan de bus door gas te geven. pfffff...vergeet ik nooit meer :).

Zo hoort het: "Nile Special" drinken op de Nijl
beetje bruinen

De radio die tevergeefs naar frequenties blijft zoeken geeft het gevoel van de mooie natuur en de wilde dieren nog wat extra kracht mee. Lekker ver weg van de bewoonde wereld, mooi man!
Daarna boottocht op de Nijl. Met de zon er vol op varen we voorbij tientallen nijlpaarden, enkele olifanten die zich wassen, een krokodil die op een steen in het water ligt te "zonnen"enz. Op het bovendek kun je lekker bakken in de zon en het enige dat nauwelijks rust krijgt is mijn fotoapparatuur. Onderweg stoppen we bij de watervallen die indrukwekkend zijn maar we kunnen jammer genoeg niet echt heel dichtbij komen.

overstekend wild

hoe meer giraffen,...
Tijdens het avondeten in het hotel zien we plots een nijlpaard dat op z'n gemak over de parking loopt. Als een medewerker van het hotel dit meekrijgt nodigt hij iedereen uit om er achteraan te gaan. Uiteindelijk staan we op 10m afstand met een groepje in het donker naar het nijlpaard te kijken dat bij de tenten rustig het gras maait.
Kort daarna worden we getrakteerd op een tropische stortbui met een lichtshow waarbij de bliksem een paar keer vlakbij inslaat. Hoeveel kun je in 1 dag meemaken?

Zondag 2/10
Om 6u vanonder het muggennet om de wilde dieren te gaan spotten aangezien de meeste dieren rusten als het te warm wordt. Camera en fotograaf op scherp: Go! De combinatie van natuur en dieren is echt bijzonder. Ik heb nog nooit zoveel van lens gewisseld als vandaag en al staand door het open dak speel ik het kind in de snoepwinkel ;).Ik kan nog lang en breed uitleggen hoe speciaal het is maar mijn advies: maak het mee!
wat zouden zij denken?
eten en drinken opbergen anders ruimen deze mannen het wel op
in goed gezelschap
Nijlpaarden met douche
Na de trip door het park waarbij de taxi meerdere keren de grond raakte met meer dan alleen de wielen, gaan we terug richting Lira. We hebben met de taxi vastgezeten, zijn door de slik geschoven en hebben meerdere keren het einde van de vering bereikt. Op de terugweg komen we er achter dat dit gevolgen heeft. De temperatuur van de motor schiet naar boven en de stoom uit de motor geeft aan dat we maar beter kunnen stoppen. Na enkele pogingen om het water bij te vullen en verder te rijden zijn we uiteindelijk met een andere taxi naar het hotel gereden.
rare vogel...
Toen we de eerste keer stopten werden we nog wat gepest door moeder natuur. Die had namelijk een baviaan gestuurd die op zijn gemakje onze kant op kwam. De chauffeur was er niet helemaal gerust in en zei dat we maar beter naar binnen konden gaan. Met dank aan de oververhitte motor en de baviaan zaten we dus te zweten in de bus. Uiteindelijk stopte er een andere bus die de bavianen wat weglokte. Wees gerust dat ik het hele weekend nooit zal vergeten en bij deze plaats ik het in mijn top 10!
Read the full post >>

Uganda october 2014 part I

Uganda October 2014 Part I
zondag 18/10
Trip 2 naar Uganda voor het verder verbeteren van de waterwinning en overdracht van kennis. Het is een goede motivatie en mooi avontuur waarbij het afscheid nemen van de thuisbasis er jammer genoeg bijhoort. Deze keer met de Thalys richting Schiphol voor de overnachting en de volgende dag met KLM naar Uganda. Gate E7: Go!
Dag Nederland :)
Na 2 comedys de laptop erbij en alvast wat ideeën digitaal vastleggen waar we de komende weken aan kunnen werken. KLM voorziet me hierbij met muziek uit de 70's...het heeft wel wat die combinatie :). Heb er zin in!

Bij aankomst worden we verwelkomt door mensen voorzien van mondkapjes vanwege de dreiging genoemd ebola. De controle is streng en zo hoort het ook. Met een apparaatje meten ze de temperatuur van je voorhoofd die koel genoeg was met die stalen plaat die er bij mij achter zit ;). Na 5 min rijden stond er een auto aan de kant met het vuur vanonder de motorkap en kort daarna zag ik al een dode hond op straat liggen. Uganda is een zeer mooi land maar het blijft Afrika...Welkom!

Maandag 20/10
Na de overnachting meteen richting Lira wat je bereikt na 6u rijden. Het is een lange zit maar er valt genoeg te beleven als je naar buiten kijkt. De weg naar Lira is opvallend vernieuwd en zo krijg je wel van meer zaken de indruk dat ze hier de goede kant op gaan. Dat we hier dan nog een bijdrage aan kunnen leveren is geweldig.
Kiosk
Dinsdag 21/10
Na een goede nachtrust zag ik dat de gammele ventilator nog aan het plafond hing dus niks aan het handje. Ontbijt erin en richting Kamdini voor het betere veldwerk. De progressie die ze hier hebben bereikt is, zoals Eddy Wally zou zeggen: geweldig, amazing, wouw!
Dit werd al snel duidelijk en het geeft aan dat we hier resultaat boeken. Het doel is nu om de andere dorpen ook op dit niveau te krijgen: challenge accepted!
Mooie natuur
Woensdag 22/10
Vroeg vanonder het muggennet om te hardlopen. Die plannen heb ik uiteindelijk maar uitgesteld vanwege de regen. Morgen nog eens proberen. Het groepje Chinezen dat hier ook verblijft is geweldig. De een sterft zowat iedere morgen terwijl weer een ander niet kan stoppen met lachen. Combineer dat met mijn "wicked mind" en je zit op de eerste rij bij een cabaret voorstelling.
Orde en overzicht in het magazijn
Op naar Dokolo waar we uiteindelijk een rommelhok omtoveren tot een overzichtelijk magazijn waarbij we nog een aantal belangrijke zaken meegeven m.b.t. operations.'s Avonds vervalt mijn hoop op Champignons League kijken omdat het signaal met enige regelmaat wegvalt. Je kan niet alles willen ;). Het hotel is verder prima zolang je de douchestang los laat...daar staat stroom op :).

Donderdag 23/10
Her hardlopen wil niet lukken. Deze keer vanwege de maag en darmen die tegenwerken. Volgende week?
Met wat medicijnen houden de maag en darmen zich wat rustiger. Na het bezoek aan Amolatar keren we met de ferry terug  naar het hotel waarbij rust bovenaan mijn lijstje staat :). What doesn't kill you makes you stronger. Morgen nog wat digitaal papierwerk en dan een weekend naar Kampala. Riem eraf, ketting erop... 
wachten op de boot
Vrijdag 24/10
De lange rit verloopt prima met dank aan de chauffeur die ondertussen alle gaten in de weg naar Kampala kent.
Helaas zie je onderweg toch nog gekantelde vrachtwagens, uitgebrande auto's
Door de drukte kom ik wat later aan in het Red Chilli Hotel wat een stapje omhoog is wat luxe betreft.
Met Fred en subwoofer naar Kampala
Zaterdag 25/10
Vandaag is Fred degene die mij met zijn taxi langs een aantal toeristische plaatsen brengt. Fred is een goeie peer en heeft zijn auto voorzien van een subwoofer wat merkbaar is. De eerste stop is bij Kasubi Royal Tombs. Hier restaureren ze de vroegere woning van de koning en zijn vrouwen. De eerste koning had 84 vrouwen en 126 kinderen...pfffff
Bukken!
Het plafond van de woning
De koningen in chronologische volgorde
Souvenir gekocht van de maker ervan
De volgende halte is meer een kasteel dan een woning en gebouwd voor de koning. Deze woning ligt op 1 mijl afstand van het parlement. De weg tussen deze gebouwen is voorzien van enkele rotondes. De toenmalige koning heeft de rotondes laten bouwen zodat enkel hij er rechtdoor kan rijden en het "gewone volk" er omheen.
Het viel me trouwens op dat de gids sneller liep dan mij. Ik heb me dus al goed aangepast aangezien dat normaal gezien andersom is.
Rotonde met doorgang voor de koning (waar je dus niet mag lopen;) )
Kanon geleverd door...De Duitsers...
Ingang van de kamers bedoeld voor massamoord. Misselijkmakend!
Links de kamers en rechts de gang waar een laag water in werd gezet...de moorden werden zowel links als rechts gepleegd. De stalen deuren van de ingang en kamers zijn ondertussen verwijderd alsook de spanning die er op stond...
Bij de woning ligt ook zo'n rotonde waarbij ik het middenstuk betrad tijdens het nemen van foto's. De gids liet weten dat dat verboden is en dus ben ik er maar netjes afgestapt. Hierna liepen we naar een soort grot waar massamoorden zijn gepleegd. Het is misselijkmakend wat je ziet en wat de gids daarover verteld. Gelukkig zijn de tijden veranderd! Ik vat het thuis wel samen maar ga het hier verder niet opsommen.

De laatste halte is de gigantische moskee waarbij ik het beklimmen van de toren aan anderen over laat. Toen ik Fred vertelde van mijn hoogtevrees verscheen er bij hem een sarcastische glimlach :). De gids gaf nog wat aanvullende info en stelde voor dat hij een paar foto's van mij in de moskee wilde maken. Dit draaide uit op een basis-les fotografie voor de gids die zeer gelukkig was met de tips.
Met dank aan de fotografie skills van de gids
Andere keer misschien?
's Avonds is het me dan toch nog gelukt om El Clásico (Real Madrid - Barcelona) te kijken waarbij ik met enkele locals zat te discussiëren waarom Barca zo slecht speelde...De discussies, de ober die het geen reet interesseerde, het enthousiasme aan de andere kant van de bar,...mooi man :).

Zondag 26/10
Vandaag lekker opladen door helemaal niks te doen op het maken van mijn blog na. Tot volgende week!
Read the full post >>

Sjorkjeis Fotografie is een feit!

Wegens het opstarten van "Sjorkjeis Fotografie" gaat mijn tijd nog meer naar fotografie en dus minder naar m'n blog. Neem dus gerust een kijkje o mijn website of bezoek de Facebook pagina Sjorkjeis Fotografie . Ben je op zoek naar een fotograaf in Hulst (Zeeland) of in de buurt van Hulst? Neem gerust contact op!!!
Read the full post >>

Op z'n Grieks

Op Z'n Grieks
Dag 1 vertrek

Vlucht met Transavia was prima al had Sam z'n maag na het opstijgen wat problemen. Na de landing meteen naar de autoverhuur waar m'n hartslag sky high ging en dat kwam niet door het vrouwelijk schoon: m'n portemonnee lag nog op het vliegtuig.
Het schril contrast
Gevolg: sprint terug naar het vliegveld waar de hartslag snel terug uit het rode viel, omdat de schoonmaaksters hem hadden gevonden. Uiteindelijk MET portemonnee én rijbewijs naar autoverhuur waar we met pijn en moeite Sam en de koffers in de Nissan Micra konden duwen. De vrouwen waren met een busje al richting hotel want die pasten er niet meer bij ;).
Fam. Inghels in Griekenland. Dat we nog veel van de wereld mogen zien!!!
Wat al snel opvalt is dat de mensen hier heel vriendelijk zijn en vooral ook naar de kinderen. Dit is in het hotel zeker niet anders en is verder dan ook naar wens.
Enige minpuntje is het zout water in het zwembad maar dat staat ook in de brochure en is even wennen.
Het personeel loopt hard en over het eten en drinken valt ook niks te klagen.

Dag 2 slalom naar Kos stad

Via meerdere dorpjes, heuvels en dus vele scherpe bochten naar Kos stad om op 't gemak te wennen aan Greece. Dat dit een relatief rustige dag is, is niet erg gezien het gebrek aan nachtrust dankzij Sam :).
Mama en papa hebben nachtdienst gehad en papa is er uiteindelijk mee gaan wandelen vanaf half 5. Wim en Maris hebben hier ook van kunnen meegenieten maar Sam heeft beloofd dit goed te maken :P.
Voordeel hiervan is wel dat Sam zijn eerste zonsopgang heeft gezien en niet zomaar de minste. Papa kon zich verder ook bezig houden aangezien hij zijn fotoapparatuur had meegenomen.
Respect voor de Micra
Zoals gezegd brachten we onze dagdienst door met een goede slentertocht en het betere terraszitten. Met een plattegrond die je eerder in cartoonfilms ziet bleef het verkeerd rijden binnen de perken met dank aan Wim zijn instructies, bedankt Wim...Ouwe peer ;).
's Avonds weer lekker eten en dit blijft zo voor de rest van de vakantie. De komende nacht zou Sam zichzelf en papa en mama de welverdiende rust geven waarvoor dank...jonge peer :).
Met de "W" van Wim...ouwe peer!
Dag 3 Kefalos

Kefalos is ondanks het toerisme toch authentiek gebleven waar ik voorstander van ben. Sam korte het strand nog wat in door stenen de zee in te gooien...Daarna verder bergop en nog wat toegegeven aan mijn verslaving Tzatziki. Hierna naar het kasteel (althans wat ervan over gebleven is) en daarna richting het hotel met gevulde geheugenkaarten en lege magen.
steentjes tussen de teentjes
Ondanks de reeds gemaakte meters, de slippers ingeruild voor de loopschoenen en met Maris 4km hardlopen langs de promenade van Kardamena. De dag afsluiten met wat pils en dan de Griekse nacht in.

Dag 4

Ontbijt achter de kiezen en eens een ochtend aan het strand. Dat strand bestaat vooral uit keien wat even wennen is maar het glasheldere water maakt veel goed. Waar het koude water het bij mij ophield bij m'n knieën trotseerde ijsbeer Wim de koude. Sam had het ondertussen druk met de steentjes tussen zijn tenen :).
het blijven kinderen hé ;)
Na een ochtend bakken op het strand met de Nissan richting Zia voor een geprezen zonsondergang. De uitzichten waren knap en de rit ernaartoe was dan ook zeker geen straf. Na een lekkere hap met dito uitzicht bleek dat de zonsondergang later dan verwacht zou plaatsvinden: op naar het hotel om de "lazy day" van morgen voor te bereiden.
knap uitzicht (op de achtergrond ;) )
Dag 5 Lazy Day

Vandaag met "piratenschip" op weg naar 2 strandjes en een korte stop om te snorkelen / zwemmen.
Na wat vertraging bij de start uiteindelijk met uitstekend weer naar het eerste strandje. Het was de definitie van pittoresk en daarom ook zeer mooi. De 2e stop was minder bijzonder maar met de terrasjes was niks mis ;). Als laatste een stop om 20 min te zwemmen/ snorkelen maar al snel bleek dat het laatste weinig nut had. De visjes waren of bang van mij of ze zijn er nooit geweest. Het zwemmen deed wel deugd maar zoals gezegd was de stop te kort.
Captain Jack Sp...Inghels
Bij aankomst in de haven van Kos ging het echt bijna mis. De aandrijving van het schip vertoonde defecten en een crash met een ander schip was op een gegeven moment meer werkelijkheid dan fictie.
Met de hulp van een ander schip kon dat van ons toch richting de oever. Een medewerker van het schip dacht de ketting van het afrollende anker nog tegen te houden met zijn voet waarbij ik de neiging had om hem vast te binden voor zijn eigen veiligheid en die van ons.
Kort samengevat kon de uitvoering van de trip beter maar we hebben toch genoeg genoten en gelachen.

Dag 6 Alle wegen leiden naar Kos

2e bezoek aan de stad Kos met dit keer wat meer cultuur. Niks mis mee, maar het onderhoud van de gebouwen kan veel beter...kwestie van mentaliteit of geld? Op de terugweg de Nissan off-road getest en vanaf nu heb ik voor deze auto respect :). De bodemplaat die meerdere keren tegen de grond schraapt en de veren die verder in/uit gaan dan zelfs op Belgisch wegdek. We hebben uiteindelijk terug asfalt gevonden en het hotel gehaald...
Sinds deze vakantie worden ik en Sam de "Hells Inghels" genoemd...
Een groot verschil dat je op 1 dag ervaart
Dag 7 Bodrum

Op tijd uit de Griekse bedden en via het ontbijt de haven van Kos. Vanaf daar met de catamaran naar het Turkse Bodrum. Dankzij Sam werden we uit de lange wachtrij gehaald en konden we zowat meteen aan boord: bedankt jonge peer;).
De Catamaran waarmee je op 20min van Kos in Bodrum staat.
Alles namaak...zouden ze ook "nep-Turken" hebben? ;)
Visueel hetzelfde, kwalitatief een tiende...
Omdat we Europa verlieten was een visum noodzakelijk en daar ging het niet helemaal goed met de namen waaronder het volgende: Mariska werd Marisva. Kort samengevat: dit is een blijvertje :).
Eenmaal in Bodrum is het verschil best groot t.o.v. Kos. Modernisering en toerisme draaien hier op een hoger niveau met bergen namaak kleding en verkopers die je aanspreken met "lekker lekker" en "allemachtig prachtig" :). Het grote verschil met Kos maakt deze uitstap extra mooi.
Het totaalaanbod + het lekker weer = lekker lekker!
dit was dan wel "the real deal"
Dag 8 Ter plaatse rust

Inmiddels de laatste dag van deze vakantie zonder inpakverplichtingen. Vandaag lekker verkleuren aan het strand waarbij Sam het strand nog wat verder kan inkorten. 's Middags vanaf ons terras het zwembad in wat makkelijk kan aangezien onze kamer aan een zwembad grenst. In de tussentijd gooi ik me met m'n laptop nog snel in een zetel aan de receptie om dit blog af te werken en online te gooien.

De terugvlucht verliep prima en Sam heeft goed kunnen slapen. De nacht doorgebracht bij Van Der Valk Hotels en daarna naar het vertrouwde nest.

De vakantie is een mooie evenwichtige mix geweest tussen ontspanning en uitstapjes. Het was de eerste vliegvakantie met Sam erbij dus hij kan alvast een vinkje bij Griekenland zetten ;).
Het goede gezelschap van Maris(va) en Wim samen met het goede hotel en weer maken dit tot een prachtige ervaring die ik bij thuiskomst digitaal verder zal verwerken...ALLEMACHTIG PRACHTIG!!!Read the full post >>

Character without color

Character Without Color
Colors can be beautiful but when u don't use them, other aspects of the photo can become clearly.
Here are some b&w photos, enjoy them!

Kleuren kunnen mooi zijn maar als je ze niet gebruikt kunnen andere aspecten van de foto duidelijker worden. Hier enkele b&w-foto's.Read the full post >>

The beach and a BBQ

The Beach And A BBQ
1
2
3
4
5

Read the full post >>

Carnaval in Zeeland

Carnaval In Zeeland
Carnival is every year a big party in some parts of The Netherlands. Because the lack of time I'll give you the photos without text. Check my blog the next three weeks for some special photos!

Carnaval is zoals gewoonlijk steeds een groot feest hetgeen dit jaar gepaard ging met goed weer. De foto's zijn genomen in Kloosterzande omdat ik de optocht in mijn eigen stadje helaas niet kon bezichtigen. Volgende jaar ben ik er natuurlijk weer bij. 

Me and my wonderful sonRead the full post >>

Small kids, big dreams

Small Kids, Big Dreams
the last weeks I receive more requests for photoshoots and I like it :). It's a good combination: They get some nice pictures and I can develop my skills. Enjoy the photos of this little big boy.

De laatste weken heb ik nog wat verzoeken ontvangen voor photoshoots en dat vind ik zeker niet erg :). Het is een goede combinatie: de mensen krijgen enkele mooie foto's (al zeg ik het zelf ;) ) en ik kan ervaring opdoen met studiofotografie. Hieronder de foto's van een kleine grote jongen...

1
2
3
4
5
Read the full post >>

Some new portraits

Some New Portraits
Here are some new portraits. Hope you like them!

1
2
3
4
5
6
Read the full post >>

My first serious steps in portrait photography

My First Serious Steps In Portrait Photography
For several years I've been active in the world called "photography". The last months I'm buzy to put my skills to a higher level. My first target is portrait photography which is a lot of joy since I bought two studio flashes. Here are some photos of my son Sam. I hope you like them!

Sinds enkele jaren ben ik al fanatiek bezig met fotografie maar de laatste maanden probeer ik dit naar een hoger niveau te duwen. Hierbij vind ik portretfotografie heel interessant waarbij ik dankzij mijn studioflitset extra mogelijkheden heb en een veel beter eindresultaat krijg. Hieronder al enkele foto's van mijn zoon Sam. 


Read the full post >>

Sam goes black and white

Sam Goes Black And White
Last weekend we were at the beach for some cold and fresh air. Our son Sam had a great time and he brought the beach to our car :). I convert this photos to black & white and that was a hard thing for me because I like colors...Let this be the beginning of a new black/white world on my harddisk.

Vorig weekend zijn we naar het strand geweest voor wat verse en koude lucht. Sam had het naar verwachting prima naar zijn zin en besloot en deel van het strand mee te nemen naar de auto :). Ik heb de foto's omgezet naar "black & white" voor ze wat extra karakter te geven. Dit valt niet mee voor mij aangezien ik graag kleuren zie maar laat dit het begin zijn van een nieuwe zwart/wit wereld op m'n harde schijf.

Food, food, food!!!
Help mammy!
The brave one

Read the full post >>

Black meets white

Black Meets White
The winter is relatively soft until now in The Netherlands. Next week we will get some low temperatures with maybe some snow. To get used to the colorless days, I give you some black/white photos.
Let it snow :)...

De winter is tot nu toe relatief zacht met opvallend hoge temperaturen. Volgende week worden er lage temperaturen voorspeld met mogelijk wat sneeuw. Om alvast te wennen aan de kleurloze dagen geef ik je alvast wat zwart/wit- foto's.
Let it snow ;)
Read the full post >>

Sam the biker

Sam The Biker
This week I received my new lens: Canon 70-200 f4 IS. From many reviews I knew this was a top level lens and after the first tests I'm a happy person. I needed a victim for some photos and there was my son Sam :). He could test his new bike and gave me some funny faces to put on photo. Behold: Sam the biker!!!

Deze week ontving ik m'n nieuwe lens: Canon 70-200 f4 IS. Na het lezen van vele reviews wist ik dat dit een pro-lens (L-lens) was en na de eerste testen ben ik al een gelukkig man. Ik had toen een slachtoffer nodig voor op de foto en daar was Sam :). Hij kon zijn nieuwe fiets testen en gaf mij wat mooie/gekke gezichten. Behold: Sam the biker!!!


A ghost?

GGGRRRRRRRRRRRRRR....

Have some fun!

Read the full post >>

Nieuwjaarsduik Walsoorden 2014

Nieuwjaarsduik Walsoorden 2014
On the first day of 2014 it was time for the "2e nieuwjaarsduik Walsoorden". About 200 people jumped into the cold water. There was music, fun and some drinks for the warming-up :). Last year it was the first time (click here for the post) and this year was again a succes and let's hope we can come back in 2015!

Op de eerste dag van 2014 was het tijd voor de 2e nieuwjaarsduik in Walsoorden. Ruim 200 mensen sprongen in het water voor een goed begin van het jaar. Het was goed georganiseerd met muziek, plezier en wat drank voor de warming-up :). Het was weer een succes zoals het vorig jaar (klik hier voor de post van 2013) ook was en hopelijk kunnen we volgend jaar weer aanwezig zijn voor de 3e nieuwjaarsduik in Walsoorden.

Read the full post >>

Utropia

Utropia
A few weeks ago we visited Utropia in Middelburg (The Netherlands). Utropia is a large bird garden were many birds can fly free and if you're lucky they wi'll help you to take good photos :). The price was reasonable and people were friendly. Conclusion: go and visit, you will enjoy it!

Enkele weken geleden bezochten we Utropia in Middelburg. Utropia is een vogel- en plantentuin waar veel vogels vrij rondvliegen. Als je geluk hebt komen ze even poseren voor een foto :). De prijzen waren redelijk en de mensen waren prima. Sam had het ook naar z'n zin (zie foto's onder) dus geslaagd bezoek!


Read the full post >>

The fourth season

The Fourth Season
Every season has it's special sounds and views. The winter can be dramatic for some people but I like it, it gives the other seasons an upgrade ;). Tip: overexpose a photo against the sun! Enjoy the photos!

In ons kikkerlandje heeft ieder seizoen zijn eigen geluiden en uiterlijk. In de winter kan alles er dramatisch uitzien maar ik hou er wel van, het geeft de andere seizoen meer kleur ;). Let erop dat je de belichting van je toestel hoger zet als je tegen de zon in fotografeert! Geniet van de foto's!

Read the full post >>

Kerstmarkt in Brussel 2013

Kerstmarkt In Brussel 2013
Brussels is beautiful decorated these days. Christmas is what you see and what you get now :). There where multiple markets whith stalls, icerink, ferris wheel,...
The weather was cold but good for the time of the year. The combination of high temperatures and christmas is impossible in Belgium :). It was a nice visit and we'll be back soon in Brussels to visit other parts of the city.

Brussel is mooi gedecoreerd deze dagen. Kerstmis heeft de stad omgetoverd waarbij de meerdere markten vol stonden met: kraampjes, ijsbaan, reuzenrad,...
Het weer was koud maar prima voor de tijd van het jaar. De combinatie van hoge temperaturen en kerstmis ga je nu eenmaal niet snel tegenkomen in België :). Het bezoekje was in orde en binnenkort komen we terug voor andere delen van de stad te bezoeken.

De gebouwen extra verlicht en de opkomst was ook ok.

Ijsbaan, reuzenrad,...alles erop en eraan
Alles mooi gedecoreerd

mmmmm, hamburgers!!!Manneken Pils...Read the full post >>

Uganda October 2014 part III

Maandag 3/11
Maandag is de dag dat veel mensen nog reizen van de hoofdstad naar Lira. Rustig op kantoor dus en tijd voor wat papierwerk. Vanmorgen gaan lopen met kleding die nog deels nat is. De kleding lag namelijk nog te weken in de "wasserij". Omdat de vrouw van de wasserij nauwelijks Engels kan, heb ik alles maar met handen en voeten uitgelegd hetgeen een ideale opwarming was trouwens. Het lopen hier op  1000m hoogte i.c.m. de warmte maakt het wat zwaarder maar daarom kort ik de afstand wat in. Zo ben ik dan ook weer :)
Read the full post >>

Uganda october 2015 part I

Koffers afstoffen was niet nodig maar inpakken wel :). Mijn 3e reis naar Uganda kan beginnen en start altijd met het moeilijkste deel: afscheid nemen van het thuisfront. Het is niet leuk en dat zal het hopelijk ook nooit worden.
De vlucht was prima en de filmkeuze viel deze keer op TED 2. Voor iedereen die van flauwe humor houd: kijken! Bij aankomst de auto in richting het hotel in Kampala en daarbij een goed weerzien met onze chauffeur.

Zondag heb ik ook echt gebruikt als een zondag. 's morgens wat slaap inhalen aangezien de nachtrust werd ingekort door een feestje verderop met vooral lage tonen :). Daarna het shoppingcenter in voor wat voorraad in te slaan en alle elektronica voorzien van verbinding met het internet. Ik krijg regelmatig trouwens de vraag waar ik woon en daarop kun je beter "Van Persie" op antwoorden dan "The Netherlands". Over de voorrondes van het EK ben ik bewust niet begonnen om het gesprek toch enigszins positief te houden.
Read the full post >>

Uganda october 2015 part II

zondag 25-10-2015

vorige zondag was er één zoals een zondag hoort te zijn en dat is deze ook. Na het ontbijt een wandeltocht door Lira waarbij we het nieuwe "winkelcentrum" ook eens kunnen bezoeken. Voorheen stonden er houten en blikken kraampjes in het zand wat nu allemaal is verhuisd naar een groot gebouw met uiteraard een dak. De vis-afdeling voorziet meteen de geur voor zowat het hele gebouw en het is ook hier weer een enorme verbetering.


Het winkelcentrum, de aanleg van meer asfaltwegen en soms zelfs een voetpad: het gaat de goede kant op.
Read the full post >>